All Blacks nu-i judecă pe francezi, ci îi vor trata cu respect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Hansen * Foto: Reuters
Steve Hansen * Foto: Reuters

Antrenorul secund al Noii Zeelande, Steve Hansen, a refuzat să comenteze faptul că francezii au decis să-l titularizeze pe mijlocaşul de grămadă Parra ca uvertură. Şi nici nu a marşat la criticile pe care presa neozeelandeză le-a făcut după ce "cocoşii" au anunţat componenţa echipei pentru meciul cu All Blacks de sâmbătă - s-a vorbit despre Franţa B.

Neozeelandezii nu s-au apucat să arunce cu noroi în viitorii lor adversari, ceea ce nu-i un fapt neobişnuit în rugby, sport în care există încă mult respect între combatanţi. "Trebuie să le lăsăm dreptul de a face ceea ce gândesc ei că e bun pentru echipa lor. Cine suntem noi să spunem care este cea mai bună formulă de mijlocaşi ai echipei Franţei pentru acest meci?", s-a întrebat Hansen, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai spus că "francezii trebuie trataţi cu respect, cu tot atâta respect ca de obicei. Se poate spune că ei vor folosi o pereche de mijlocaşi care nu a mai fost aliniat până acum. Este un fapt. În acelaşi timp, când l-am pus pe Richard Kahui (n.r. - centru de meserie) pe aripă, toată lumea a spus că suntem nebuni. Şi, totuşi, n-a fost prea rău".

Întrebat dacă este posibil ca Parra să devină o ţintă pentru neozeelandezi - omul ce trebuie supravegheat şi care poate fi destabilizat, neevoluând pe postul său obişnuit -, Hansen a răspuns: "El va juca pe un post care este nou pentru el la nivel internaţional. Ar fi o neglijenţă să nu-i acordăm o atenţie particulară. A juca împotriva Franţei este întotdeauna un mare eveniment. Majoritatea meciurilor cu această echipă au fost mari", a concluzionat antrenorul secund al selecţionatei All Blacks.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite