Oraşul Christchurch vrea să organizeze meciuri la Rugby World Cup 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că a fost afectat serios de un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter, oraşul neozeelandez Christchurch nu vrea să renunţe la găzduirea celor şase meciuri la Cupa Mondială de rugby din toamnă.

Premierul John Key şi-a exprimat speranţa ca viaţa să reintre în normal în localitatea de 340.000 de locuitori aflată în Insula de Sud a ţării aflate în Pacificul de Sud. "Vrea să cred că putem găzdui Cupa Mondială aşa cum ne-am propus. Aşa se va dovedi că oraşul Christchurch are forţa să treacă peste cele întâmplate", a spus prim-ministrul neozeelandez.

Temeri există în ceea ce priveşte capacitatea de cazare a turiştilor, mai multe hoteluri din oraş fiind afectate de cutremur. Până acum, în cutremurul de marţi şi-au pierdut viaţa 75 de oameni, alţii fiind daţi dispăruţi - sunt prinşi sub dărâmături, iar şansele de salvare a lor scad de la oră la oră.

Marţi seară, la Dublin, a avut loc o reuniunea a International Rugby Board, o celulă de criză fiind creată. "Deocamdată, Cupa Mondială nu reprezintă o prioritate pentru noi. Importanţi sunt oamenii care trăiesc în Cristchurch", a declarat Bernard Lapasset, preşedintele International Rugby Board (IRB).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite