Participanții la Rugby World Cup, în pelerinaj la Christchurch

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Angliei, Martin Johnson, a vizitat stadionul din Christchurch afectat de seismul din februarie * Foto: Reuters
Managerul Angliei, Martin Johnson, a vizitat stadionul din Christchurch afectat de seismul din februarie * Foto: Reuters

Socotit a fi capitala rugby-ului neozeelandez – acolo evoluează selecționata provincială Crusaders, cea mai valoroasă din Super Rugby -, orașul Christchurch nu găzduiește meciuri la Cupa Mondială. Cu toate acestea, mai multe echipe au vizitat stadionul afectat serios de cutremurul din februarie trecut.

Printre cei care l-au vizitat au fost englezii, cei care ar fi trebuit să dispute meciuri acolo. Cum stadionul nu putea fi refăcut într-un timp atât de scurt (se vorbește chiar despre demolarea și reconstruirea sa), organizatorii Rugby World Cup au decis să mure partidele în alte localități.

Ultimii care au ținut să meargă la Christchurch au fost neozeelandezii. Jucătorii lui Graham Henry s-au întâlnit cu oamenii din această localitate serios afectată – mai multe clădiri s-au prăbușit, iar 256 de persoane și-au pierdut viața. Centrul  Ma'a Nonu nu și-a putut ascunde tristețea: ”Te cutremură să vezi familii, mai ales păriți care îți vorbesc despre copiii lor... Eu nu sunt un tip emotiv, însă când vin aici și mă văd cu acești oameni mă întristez. E posibil ca prezența noastră aici să le facă bine acestor oameni. Iată motivul pentru care am venit. Să sprijinim familiile lovite de seism. Pentru a susține această regiune și a face ceea ce este mai bun”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite