Octavian Morariu: "Meciul tradiţional cu Franţa a fost înlocuit cu cel contra Georgiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, astăzi, la inaugurarea noului sediu al forului olimpic, că echipa naţională de rugby a României a ajuns să aibă un meci tradiţional cu reprezentativa Georgiei şi nu cu cea a Franţei.

Fostul jucător de linia a treia s-a arătat încrezător în şansele "stejarilor" de a se impune şi de a evita astfel ultimul loc în grupa B a Rugby World Cup: "Sigur, antrenorii s-au gândit la meciul cu Georgia când au alcătuit echipa pentru meciul cu Anglia, însă chiar şi aşa avem doar patru zile de recuperare, pe când georgienii au avut zece. Va fi un meci foarte greu, dar e deja meciul nostru tradiţional. Am înlocuit Franţa cu Georgia, din păcate. Oricum, îi batem", a spus Morariu, fost component al naţionalei de rugby.

România are palmares favorabil în faţa Georgiei (8-6), însă în ultimele cinci meciuri directe a obţinut doar o victorie. Cele două formaţii s-au întâlnit, prima dată, în 1996, când naţionala noastră, condusă atunci de Mihai Naca şi Alexandru Achim, a efectuat un turneu în ţara caucaziană - meciurile n-au contat în palmares. Primul meci oficial s-a disputat la Dublin, pe Lansdowne Road, în 18 noiembrie 1998, fiind câştigat de "stejari" cu 27-23. Acel succes a calificat România la Cupa Mondială din anul următor. În 2 aprilie 2000, naţionala s-a impus cu 23-20 la Tbilisi, câştigând astfel prima ediţia a Cupei Europene a Naţiunilor. În anul următor, în finala aceleiaşi competiţii, Georgia a reuşit să câştige pentru prima dată în faţa României: 31-20 la Bucureşti. Atunci s-a pus în joc, pentru întâia oară, Cupa "Antim Ivireanu", trofeul care se atribuie în întâlnirile directe.

Contra Franţei, România a disputat 54 de meciuri, câştigând 8 şi terminând două la egalitate, ambele în deplasare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite