Martin Johnson nu este mirat de replica tare a României și a altor ”echipe mici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Johnson * Foto: Reuters
Martin Johnson * Foto: Reuters

Campion mondial la rugby cu Anglia, în 2003, actualul manager al ”trandafirilor” Martin Johnson nu este mirat de faptul că România și alte echipe din valul valoric 2 au dat o replică puternică națiunilor majore în primele meciuri de la Cupa Mondială. El crede că acestea au reușit să se organizeze foarte bine. Rămâne de văzut cum vor rezista ele unei competiții de anduranță, iar naționala noastră va da un prim răspuns în

Întrebat ce părere are despre frumoasele evoluții ale ”echipelor mici”, Martin Johnson a răspuns: ”V-am anunțat că aceasta se va întâmpla, iar acum veniți să mă întrebați ce cred... Am asistat la frumoase lupte, iar echipele așa-zis mici au fost la înălțime. Trebuie să fii idiot să le subestimezi”. Johnson crede că acest progres se datorează unei mai bune organizări ale lor pe teren și faptului că au reprezentanți la cluburile profesioniste din Vest.

Statistica arată progresul formațiilor din valul valoric 2 – mici este un fel de a spune pentru că în clasamentul mondial figurează aproape 100 de echipe naționale, iar la Cupa Mondială participă 20. Diferența medie de puncte la primele meciuri a fost de numai 17, ceea ce reprezintă un record pentru această competiție – excepție a făcut acel 83-7 cu care s-a încheiat meciul de ieri, Noua Zeelandă – Japonia.

În prima etapă, săptămâna trecută, România a pierdut greu (24-34) cu Scoția, iar Georgia a ținut în șah (6-15) aceeași națiune majoră. Dimineață, la 6.30, ”stejarii” vor întâlni Argentina, ocupanta locului 3 la ediția din 2007 a Cupei Mondiale, iar mâine ”lelos” vor juca cu Anglia, clasată pe locul 2 acum patru ani și câștigătoare a titlului suprem în 2003.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite