Marius Tincu, "talonerul cu inimă de leu", va juca meciul 50 pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Tincu * Foto: Reuters
Marius Tincu * Foto: Reuters

Campion al Franţei cu Perpignan, în 2009, Marius Tincu va disputa miercuri, la Palmerston North, meciul cu numărul 50 pentru echipa de rugby a României. El face parte dintr-un grup restrâns de jucători care a onorat întotdeauna convocările la naţională.

Talonerul englez Steve Thompson a spus despre Tincu că este unul dintre cei mai valoroşi jucători care participă la Rugby World Cup. Iar această declaraţie venită de la un adversar direct spune mai mult decât orice altceva. Fost component al Universităţii Cluj, jucătorul născut la Vânători a plecat în Franţa în urmă cu aproape un deceniu. A pornit de jos, din ligile inferioare (Federale 2, adică divizia a 4-a), trecând pe la Rouen, La Teste, pentru a ajunge la Pau, iar apoi la Perpignan.

Manager general al naţionalei noastre, Robert Antonin l-a descris pe Tincu drept "un jucător extrem de important pentru echipa României, pentru rugby-ul românesc. A reuşit în Franţa, unde şi-a făcut o carieră, iar el vrea să-şi folosească experienţa, cunoştinţele în ţara lui". Iar talonerul a dovedit-o mereu. În 2007, la Cupa Mondială, el a marcat singurul eseu al "stejarilor" în meciul cu Noua Zeelandă - aceasta este unica încercare a noastră în disputele cu All Blacks. Absent la ediţia din 2003, din cauza unei accidentări produse cu puţin timp înaintea plecării în Australia, Marius Tincu a fost desemnat căpitan pentru competiţia care se desfăşoară acum, în Noua Zeelandă.

Declarat omul meciului cu Scoţia, când România a opus o dârză rezistenţă, conducând cu 24-21 cu nici zece minute înainte de final, Tincu va conduce trupele şi în meciul cu Georgia, de miercuri, de la 9.30. Unul pe care "stejarii" şi-au propus să-l câştige. "Încerc mai întâi să-mi fac bine treaba mea de taloner, să fac astfel încât s le dau celorlalţi încredere. Pe teren, caut să muncesc, să arăt tuturor că şi ei trebuie să facă acelaşi lucru ca şi mine sau chiar mai bine. Atunci când vorbesc o fac din inimă. Le spun colegilor mei că ceea ce fac fac pentru ei, nu pentru mine", a declarat Tincu, jucătorul care miercuri va purta pentru a 50-a oară tricoul cu frunza de stejar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite