Romeo Gontineac mizează pe Ovidiu Toniță în meciul cu Scoția

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naționala de rugby a României e pregătită pentru debutul la Cupa Mondială * Foto: Marian Burlacu
Naționala de rugby a României e pregătită pentru debutul la Cupa Mondială * Foto: Marian Burlacu

Cu mai bine de 48 de ore înainte de startul meciului cu Scoția, conform regulilor Cupei Mondiale de rugby, antrenorul Romeo Gontineac a anunțat lista celor 22 de jucători care vor fi folosiți. Comparativ cu formația anticipată de ”Adevărul”, ieri, constatăm că există doar patru diferențe. Ceea ce dovedește că antrenorii noștri au avut puține soluții în condițiile în care lotul nostru este afectat de accidentări.

Cei trei jucători care au vizitat tot atâtea școli, la începutul săptămânii – Dragoș Dima, Nicolae Nere și Andrei Rădoi – nu se regăsesc printre cei 22 (din acest motiv ei au fost aleși să răspundă invitației localnicilor din zona Ashburton; urmau un program de recuperare și nu intrau în calcule pentru partida cu Scoția). În aceeași situație se afla și Cătălin Nicolae.

În plus, față de ceea ce știam ieri, a mai apărut și accidentarea lui Cosmin Rațiu, ceea ce a făcut ca Valentin Popîrlan să apară ca rezervă pentru linia a doua, cu numărul 18.

Antrenorii noștri au decis să riște puțin și l-au titularizat pe Ovidiu Toniță, jucător pe care eu l-aș fi menajat ținând cont și de meciurile tari care urmează. Pe undeva, se confirmă faptul că se dorește ca în fața Scoției să se forțeze obținerea unui rezultat cât mai bun. Toni a fost așezat alături de Carpo și Macovei.

În privința liniei a doua observăm doar o ”rocadă” între Petre și Ursache în ceea ce privește poziționare și numerele de pe tricou. Iar la nivelul liniei întâi, ca pilier stânga a fost preferat Mihăiță Lazăr, iar Silviu Florea va fi rezervă.

Pe linia de treisferturi, mijlocașii și centri sunt cei pe care îi anticipam: Sîrbu – Dumbravă, respectiv Dimofte – Gal. Lemnaru n-a păstrat tricoul cu numărul 14, ci l-a preluat pe cel purtat până acum de Fercu. Nu va fi folosit Apostol pe cealaltă aripă, ci Ciuntu, acesta având experiența de partea sa.

În sfârșit, Dumitraș a fost anunțat titular pe postul de fundaș, iar Vlaicu e rezervă cu posibilitatea de a intra fie ca număr 15, fie la uvertură. 

Rezervă pe treisferturi nu e Ciuntu, cum mă așteptam, ci Cazan, care, din câte se pare, s-a refăcut – el regreta enorm că nu a putut juca la Perigueux.

XV-LE START: 15. Iulian Dumitraș – 14. Ștefan Ciuntu, 13. Gal Csaba, 12. Ionuț Dimofte, 11. Mădălin Lemnaru – (md) 10. Dănuț Dumbravă, (mg) 9. Lucian Sîrbu - 7. Ovidiu Toniță, 8. Daniel Carpo, 6. Mihai Macovei - 5. Cristi Petre, 4. Valentin Ursache - 3. Paulică Ion, 2. Marius Tincu (cpt.), 1. Mihăiță Lazăr.

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popîrlan, 19. Stelian Burcea, 20. Florin Surugiu, 21. Ionel Cazan, 22. Florin Vlaicu.

XV-le de start preconizat de ”Adevărul”: 15. Iulian Dumitraș – 14. Mădălin Lemnaru, 13. Gal Csaba, 12. Ionuț Dimofte, 11. Adrian Apostol – (md) 10. Dănuț Dumbravă, (mg) 9. Lucian Sîrbu - 7. Daniel Ianus, 8. Daniel Carpo, 6. Mihai Macovei - 5. Valentin Ursache, 4. Cristi Petre - 3. Paulică Ion, 2. Marius Tincu (cpt.), 1. Silviu Florea.

Rezerve: 16. Mihăiță Lazăr (Dragoș Dima), 17. Bogdan Zebega, 18. Cosmin Rațiu (Valentin Popîrlan), 19. Stelian Burcea, 20. Florin Surugiu, 21. Ștefan Ciuntu, 22. Florin Vlaicu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite