RUGBY WORLD CUP: România – Anglia 3-67 (final)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CUPA MONDIALĂ DE RUGBY: România - Anglia * Foto: Reuters
CUPA MONDIALĂ DE RUGBY: România - Anglia * Foto: Reuters

La Dunedin (Noua Zeelandă), Anglia a câștigat cu 67-3 meciul cu România, contând pentru Cupa Mondială la rugby. Vicecampionii mondiali au dominat întâlnirea, profitând de erorile din apărarea noastră și marcând zece eseuri. ”Stejarii” au avut posibilitatea de a înscrie eseu, însă precipitarea și lipsa de experiență a unor jucători tineri a costat scump.

În prima repriză, englezii au marcat prin Cueto 3 eseuri (min. 15, 21, 26), Ashton 2 eseuri (min. 32 și 34) și Wilkinson 3 transformări (min. 21, 32, 34) și 1 penalitate (min. 2). Ei au profitat, în primul rând de  repunerile nesigure din margine, precum și de lipsa de suport în momentele în care am avut balonul.

România a reacționat pe finalul reprizei, când Dumbravă a evitat situația de a nu înscrie niciun punct – s-a întâmplat Namibiei, cu Africa de Sud (0-87) – și a concretizat o penalitate (min. 37), Ăn ultimul minut, ”stejarii” s-au aflat la 5 metri de terenul de țintă englez. Ei au preferat să dea la bețe la un ofsaid al adversarilor, însă Dumbravă a trimis balonul în stâlpul din dreapta al buturilor Angliei. Repriza s-a încheiat cu Anglia în avantaj, 34-3.

CUPA MONDIALĂ DE RUGBY: România - Anglia * Foto: Reuters

Mă așteptam ca echipa României să folosească mai mult jocul tactic cu piciorul - în primul rând, lumânări -, joc folosit atunci când o echipă nu poate bate linia avantajului (când nu poți depăși prima perdea defensivă adversă prin jocul la mână sau moluri). ”Stejarii” au încercat să avanseze, fapt curajos altfel și răsplătit cu aplauze de public, însă fără rezultat... Anglia s-a apărat foarte bine, s-a grupat și repliat de fiecare dată când jucătorii noștri au încercat să iasă la atac.

Oricum, în ciuda diferenței mari de scor, acest meci nu seamănă deloc cu cel din 2001, când Anglia a surclasat (134-0) România, pe Twickenham. După pauză, ”trandafirii” au mai înscris două încercări prin Youngs (min. 41) și Foden (min. 49), ducând scorul la 46-3. ”Stejarii” au fost pe punctul de a marca un eseu, în minutul 55, însă din nou s-au precipitat deși erau la nici 5 metri de buturile adverse - balonul pasat de Calafeteanu s-a dus în piciorul lui Silviu Florea.

Anglia și-a continuat seria eseurilor, accelerând atunci când a fost cazul... Alte două eseuri au fost marcate de Tuilagi (min. 61) și Ashton (min. 70). Și britanicii conduceau cu 67-3 cu 10 minute înainte de final. Este a treia diferență de scor de la această Cupă Mondială, după Africa de Sud - Namibia 87-0 și Noua Zeelandă - Japonia 83-7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite