RWC 2011: 50 de milioane de oameni vor vedea Ceremonia de deschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Eden Park este pregătit pentru deschiderea Rugby World Cup * Foto: Reuters
Stadionul Eden Park este pregătit pentru deschiderea Rugby World Cup * Foto: Reuters

Cupa Mondială de rugby începe mâine dimineață. La 10.30 (ora Bucureștiului), pe miticul ”Eden Park” din Auckland desfășurându-se Ceremonia de deschidere, iar apoi meciul Noua Zeelandă – Tonga. Spectacolul a fost imaginat de David Atkins Entreprises (DAE), o firmă specializată în astfel de manifestăro și care s-a ocupat și de ceremoniile de la Jocurile Olimpice găzduite de Sydney și Vancouver.

Organizatorii au pregătit o serie de surprize celor care vor asistat la spectacol, fie pe stadion, fie în fața televizoarele – se estimează pe o audiență de 50 de milioane de oameni. ”Lumea întreagă va fi cu ochii pe festivitatea ce va deschide a șaptea ediție a Cupei Mondiale de rugby. Promitem o seară (n.r. - la Auckland va fi ora 19.30) de neuitat fanilor de la noi și de pe întreg Pământul. Vom avea o ceremonie cum nu a mai fost vreodată în Noua Zeelandă, iar apoi un frumos meci inaugurat între două mari echipe din Pacific”, a declarat Martin Snedden, președintele Comitetului de Organizare a Rugby World Cup. 

În prezența unor vedete ale sportului, dar și culturii din țara aflată în Emisfera Australă, festivitatea va aminti de istoria Noii Zeelande și va aduce un omagiu tuturor echipelor participante. Un star al sportului neozeelandez va juca un rol important în tot acest spectacol, însă organizatorii au refuzat să divulge numele său. Cei mai mulți înclină să creadă că acesta va fi Jonah Lomu, marele rugbyst All Blacks, care, pe lângă faptul că este neozeelandez, are și origini în Tonga.

De asemenea, se va aduce un omagiu locuitorilor din Chrstichurch, orașul din Insula de Sud a Noii Zeelande unde, în februarie trecut, s-a produs un cutremur devastator: s-au dărâmat clădiri și au murit 256 de oameni. De altfel, acolo erau programate câteva partide, însă acestea au fost ”mutate” în alte localități pentru că stadionul pe care joacă selecționata Crusaders a fost avariat serios.

Imnul Cupei Mondiale - ”World in Union” - va fi interpretata de 400 de cântăreți, pe lângă cei neozeelandezi unii fiind invitați din Anglia, Irlanda, Danemarca, Canada, SUA, Olanda, Africa de Sud, India, Insulele Cook, Tokelau, Niue, Samoa, Fiji, Tonga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite