"Stejarii" strâng rândurile pentru meciul cu Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CUPA MONDIALĂ DE RUGBY: România - Anglia 3-67  * Foto: Reuters
CUPA MONDIALĂ DE RUGBY: România - Anglia 3-67 * Foto: Reuters

România va alinia cea mai bună echipă posibilă în faţa Georgiei, miercuri, la ora 9.30 (în direct la Digi Sport 1). Marius Tincu a fost titularizat pe postul de taloner, redevenind căpitan al "stejarilor".

Pachetul de înaintare, care a fost la înălţime la această Cupă Mondială, se prezintă în formula standard. Pe linia întâi, Mihăiţă Lazăr şi Paulică Ion îl vor flanca pe Tincu. În spatele lor vor acţiona Vali Ursache şi Cristi Petre, care pot aduce plusul de siguranţă mai ales la repunerile din margine, capitol la care am stat extrem de rău în faţa Angliei. În sfârşit, pe linia a treia Daniel Carpo revine la închidere, alături de el fiind Mihăiţă Macovei şi Ovidiu Toniţă.

Perechea de mijlocaşi este una care are capacitatea de a asigura legătura dintre înaintare şi treisferturi. Florin Surugiu a arătat lucruri frumoase în meciurile precedente, iar Dănuţ Dumbravă are capacitatea de a pune puncte pe tabelă din loviturile cu piciorul - să sperăm că el îşi va regăsi precizia pe care a dovedit-o în ultimii ani.

La nivel de centri şi aripi regăsim aceeaşi jucători folosiţi în meciul cu Scoţia, cel mai bun făcut de România la această ediţie a competiţiei - am condus cu 24-21, însă am pierdut (24-34) în ultimele şapte minute: Ionuţ Dimofte şi Gal Csaba, respectiv Mădălin Lemnaru şi Ştefan Ciuntu.

Ca fundaş va acţiona Iulian Dumitraş, care are şi gabarit pentru a pătrunde prin perdelele defensive adverse - eseul marcat Noii Zeelande, în 2007, a pornit de la o acţiune de-a lui -, are şi pasă, şi precizie la prinderea balonului sau la jocul cu piciorul.

Meciul România - Georgia va fi arbitrat de englezul Dave Pearson, ajutat de Romain Poite (Franţa) si Vinny Munro (Noua Zeelandă). Arbitru video este Giulio De Santis (Italia).

XV-LE DE START AL ROMÂNIEI: 15. Iulian Dumitraş - 14. Ştefan Ciuntu, 13. Gal Csaba, 12. Ionuţ  Dimofte, 11. Madalin Lemnaru - (md) 10. Dănuţ Dumbravă, (mg) 9. Florin Surugiu - 7. Ovidiu Toniţă, 8. Daniel Carpo, 6. Mihai Macovei - 5. Cristian Petre, 4. Valentin Ursache - 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu (cpt.), 1. Mihăiţă Lazăr.

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popîrlan, 19. Daniel Ianus, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Constantin Gheară, 22. Florin Vlaicu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite