Doi membri ai stafului naţionalei de rugby a Angliei, suspendaţi după meciul cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Engleză de Rugby (RFU) a anunţat, astăzi, că doi membri ai stafului tehnic al naţionalei Angliei au fost suspendaţi un joc, după ce la meciul cu România (67-3), de la Cupa Mondială, au schimbat mingile folosite de Jonny Wilkinson la transformări.

Mijlocaşul la deschidere a folosit o minge diferită de cea cu care englezii au reuşit un eseu, la una dintre tentativele de transformare. A doua oară când i-a fost înlocuit balonul, arbitrul Romain Poite i-a adresat un avertisment sportivului, amintindu-i că el este singurul abilitat să autorizeze o schimbare de minge. "Doi membri ai stafului tehnic, David Alred (antrenor secund) şi Paul Strigeon (preparator fizic) au considerat greşit că există o problemă în ceea ce priveşte unele mingi folosite la meciul Anglia -România. Ei au decis să schimbe mingile în timpul meciului, încălcând regulamentele şi spiritul jocului. Drept urmare, cei doi au fost suspendaţi pentru următorul meci al Angliei, cu Scoţia (n.r. - programat sâmbătă), se arată într-un comunicat al RFU.

Rugby World Cup limited (RWCL), organizatoarea Cupei Mondiale, a precizat, joi, într-un comunicat, că nu va decide sancţiuni suplimentare, deoarece RFU a făcut o anchetă completă în acest caz şi a luat măsurile corespunzătoare. "RWCL acceptă promisiunile RFU de a respecta regulamentele şi spiritul jocului în viitor, dar subliniază că astfel de încălcări vor fi sancţionate sever în viitor", se adaugă în comunicatul RWCL.

Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, la Dunedin, cu 67-3 (34-3), de selecţionata Angliei, în cel de-al treilea meci din grupa B a Cupei Mondiale din Noua Zeelandă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite