Wilkinson sau Flood? Aceasta este întrebarea selecționerului englez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce fericit și... nefericit trebuie să fie Martin Johnson. Căpitan al Angliei în 2003, când ”trandafirilor” au cucerit primul titlu mondial pentru Nord, actualul selecționer trebuie să se decidă cu cine va juca la uvertură în meciul cu Argentina, din 10 septembrie.

Johnson are două variante. De aceea putem să-l considerăm fericit. Însă el trebuie să aleagă dintre Jonny Wilkinson, cel mai bun marcator din istoria Rugby World Cup (249 de puncte) și Toby Flood, mijlocașul pe care l-a folosit în ultimul timp în condițiile în care ”Mister Dropgol” a avut probleme de sănătate.

De ar fi aceasta singura problemă a lui Martin Johnson ar fi bine, însă el trebuie să decidă și pe cine va trimite pe teren cu numărul 9. Și cum Anglia are rugbyști de mare valoare, fiind una dintre cele cinci mari favorite la câștigarea competiției - alături de Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud și Franța -, variantele sunt și mai numeroase. În lot sunt trecuți trei jucători care pot evolua ca ”demi de melee”: Ben Youngs (12 selecții), Joseph Simpson (9) și Richard Wigglesworth (8). După cum se observă, toți sunt destul de cruzi. Primul ar fi fost marele pretendent la titularizare, însă revine după o ușoară operație la genunchi. Așa că se pare că lupta se va da între Wigglesworth și Simpson, cu un ușor avantaj pentru primul.

Meciul Anglia - Argentina va putea fi vizionat și în țara noastră, la Digi Sport 3 (în dimineața zile de sâmbătă, 10 septembrie, de la 11.30).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite