Tincu şi Toniţă păstrează şanse să treacă de grupe în Cupa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioană a Franţei în 2009, finalistă anul acesta, echipa de rugby USA Perpignan a reuşit, în acest weekend, să plece neînvinsă de pe terenul englezilor de la Leicester, foşti campioni ai Europei.

Ca şi anul trecut, USAP a avut un start ratat în Cupa Europei, competiţie care în rugby este echivalentă Ligii Campionilor la fotbal. Eşecul (34-43) din prima rundă, de la Llanelli, a fost însă urmat de rezultate pozitive. Şi după succesul (24-19) obţinut acasă, cu Leicester, în weekend a urmat un egal (22-22) pe terenul aceleiaşi grupări engleze.

Punctele grupării din Hexagon au fost marcate de Mele (1 eseu / min. 44) şi Laharrague (1 transformare şi 4 penalităţi). La Perpignan au evoluat şi internaţionalii români Marius Tincu, schimbat în minutul 46, şi Ovidiu Toniţă, intrat pe teren în minutul 72. Este de remarcat că autorul eseului lui Leicester, Alesana Tuilagi, a evoluat împotriva fratelui său, Henry Tuilagi... Amândoi sunt internaţionali din Samoa.

În aceeaşi etapă, a 4-a, Trevizo (Italia) a pierdut cu 15-38, pe teren propriu, în faţa lui Llanelli (Ţara Galilor). Clasamentul arată astfel: 1. Leicester 13 puncte, 2. Llanelli 12p, 3. Perpignan 11p, 4. Trevizo 1p.

Etapa viitoare, a 5-a, este programată în 15 ianuarie: Trevizo - Perpignan şi Llanelli - Leiester.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite