Doi români în semifinalele Cupei Europei la rugby!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de rugby USA Perpignan s-a calificat în semifinalele Cupei Europei. Cu Ovidiu Toniţă, dar fără Marius Tincu, nerefăcut, vicecampioana Franţei a întrecut cu 29-25, la Barcelona, pe RC Toulon, o altă grupare din Hexagon.

Raportul de încercări marcate în acest meci a fost 2-3 (Plante, Freshwater, respectiv Smith, Van Niekerk, Cibray), Perpignan terminând în avantaj graţie punctelor marcate din lovituri de ţintă. Porical a transformat ambele eseuri ale echipei sale şi a concretizat cinci penalităţi. Omologul său, Jonny Wilkinson, în schimb, n-a izbutit decât două transformări şi tot atâtea lovituri de pedeapsă.

USAP s-a calificat astfel în semifinalele Cupei Europei, la opt ani după ce a eşuat într-o tentativă similară, la Dublin. "Am avut un debut dificil de meci, însă am ridicat capul şi am mers pe drumul nostru, drept, Este victoria întregului grup. Pentru moment, nu realizez cu adevărat, însă o voi face probabil atunci când voi fi bătrân. Este o victorie frumoasă, una obţinută pentru acest popor catalan şi care va face cunoscut rugby-ul în Catalunia", a declarat pilierul Nicolas Mas.

În semifinale, USAP va juca cu învingătoarea din meciul Northampton (Anglia) - Ulster (Irlanda), care se dispută mâine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite