Toniță joacă împotriva lui Wilkinson în Cupa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sferturile de finală ale Cupei Europei la rugby programează un meci care ne interesează și pe noi. USA Perpignan, echipa la care sunt legitimați internaționalii români Ovidiu Toniță și Marius Tincu, va întâlni astăzi, pe Stadionul Olimpic din Barcelona, pe RC Toulon, gruparea la care evoluează celebrul Jonnu Wilkinson.

Din grupul de 22 de jucători pe care echipa din zona catalană a Franței îl va folosi în această dispută face parte și bărlădeanul Ovidiu Toniță. Acesta a fost anunțat ca rezervă. Talonerul Marius Tincu, în schimb, nu s-a refăcut după accidentarea din partida cu Biarritz, din campionat, astfel încât el nu va putea juca. Despre meciul cu Toulon, Toniță a declarat pentru ”Adevărul” că se anunță extrem de dificil și pentru că la această formație evoluează și mijlocașul la deschidere Jonny Wilkinson, românul spunând despre transformerul care a adus Angliei titlul mondial, în 2003, că este capabil să facă diferența prin loviturile sale de picior.

45.000 de catalani vor veni la meci!

Campioană a Franței în 2009, finalistă în Top 14 anul trecut, USA Perpignan dispută astăzi primul ei meci în Barcelona. Nimic surprinzător, ea reprezentând un oraș și o zonă a Franței în care populația predominantă este catalană. Din acest motiv, organizatorii meciului cu Toulon estimează că pe Stadionul Olimpic de Montjuic se vor afla 45.000 de suporteri. Catalani veniți din Franța, dar și localnici.

Pentru a populariza acest sfert de finală din Cupa Europei (competiție care în rugby are rangul Ligii Campionilor din fotbal), cei de la USA Perpignan au pus bazele unei colaborări cu echipa de fotbal FC Barcelona. Vedetele acesteia, precum Messi sau Iniesta, au apărut în clipuri jonglând cu balonul oval.

De asemenea, în urmă cu ceva timp rugbyștii lui USAP, printre care s-au aflat și românii Tincu și Toniță, i-au vizitat pe fotbaliști la un antrenament.
Meciul Perpignan - Toulon poate fi urmărit și în România, astăzi, de la ora 18.00, pe Sport 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite