London Irish, echipa lui Paulică Ion, salvează onoarea englezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
London Irish este cea mai bine plasată echipă engleză în Cupa Europei
London Irish este cea mai bine plasată echipă engleză în Cupa Europei

Trei etape s-au disputat în Cupa Europei la rugby. Şi la capătul lor, dintre echipele engleze doar London Irish conduce într-o grupă. Echipa lui Paulică Ion a câştigat la Leinster, pe terenul deţinătoarei trofeului.

Criza financiară a atins serios echipele de rugby din Anglia, până mai ieri cele mai bogate de pe Bătrânul Continent. O dovedesc rezultatele obţinute de ele în Cupa Europei. După trei etape disputate doar London Irish, formaţie la care pilierul român Paulică Ion este titular, se află pe primul loc într-o grupă (a 6-a), una deloc uşoară dacă ne gândim că din ea face parte Leinster, câştigătoarea ultimei ediţii a competiţiei, sau Brive (Franţa), o fostă campioană a Europei. În plus, "exilaţii" ocupă poziţia a doua în liga din Anglia, la şase puncte după Saracens şi cu doar două eşecuri (11-15 cu Newcastle şi 14-18 cu Saracens).

Echipa londoneză este elogiată şi în presa franceză pentru ceea ce este considerat "rugby total. Într-o analiză făcută competiţiei, fostul internaţional francez Alain Penaud scrie despre London Irish: "Cupa Europei nu suportă mediocritate şi când văd această echipă, această voinţă de a face ceva, îmi spun că adevărul jocului este acolo. Îmi place această stare de spirit afişată pe teren, această capacitate de a pune plăcerea drept primă motivaţie".  

Celelalte echipe care conduc după trei runde în Heineken Cup provind din Franţa (Biarritz - grupa 2, Stade Francais - grupa 4, Toulouse - grupa 5), Irlanda (Munster - grupa 1) şi Ţara Galilor (Ospreys - grupa 3).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite