Romeo Gontineac: "Vrem să câştigăm această ediţie a CEN"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa României va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Lisabona, primul meci din ediţia 2011-2012 a Cupei Europene a Naţiunilor (CEN). Disputa cu Portugalia se anunţă dificilă, "stejarii" având unele probleme de efectiv, iar lusitanii dorind să se revanşeze după eşecul (9-20) de anul trecut, care le-a barat drumul spre Cupa Mondială.

Cu toate că vor absenta câţiva jucători exponenţiali - Sorin Socol, suspendat, Alex Manta, retras, Marius Tincu, Iulian Sîrbu, Valentin Ursache şi Ionuţ Dimofte, accidentaţi -, echipa României îşi propune să obţină un succes care să o plaseze într-o poziţie cât mai bună, una de favorită la câştigarea competiţiei. "Dorinţa noastră este să câştigăm CEN. Acest lucru ar însemna o continuitate în ceea ce am realizat anul trecut. Ne-am pregătit în această săptămână destul de greu, pentru că avem mulţi absenţi, iar pe lângă acest lucru, şi vremea a fost foarte rece. Am fost nevoiţi să ne antrenăm la temperaturi de -7 grade. Cu accidentaţii pe care îi avem puteam forma o altă echipă şi mi-aş fi dorit mai mult să putem să ne pregătim cu o echipă mai apropiată de cea de anul trecut, cu care mi-am început mandatul aici. Avem şi puncte pozitive, pentru că am văzut la lucru o serie de jucători tineri", a spus Romeo Gontineac.
Tehnicianul a adăugat că îşi doreşte ca echipa să aibă evoluţii cât mai bune până la debutul în Cupa Mondială, din perioada septembrie-noiembrie. "Ambiţiile noastre sunt să continuăm pe acelaşi drum ca şi anul trecut până la Cupa Mondială. Vom avea cinci meciuri în CEN, apoi va fi turneul IRB de la Bucureşti. După aceste competiţii va urma pregătirea propriu zisă pentru Cupa Mondială, care înseamnă şase săptămâni de antrenamente, trei la munte, una la mare şi două la Bucureşti, unde vom avea şi două sau trei meciuri amicale", a afirmat Gontineac.

"Atuurile României sunt forţa grupului şi sufletul mare al jucătorilor"

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a precizat că principalele atuuri ale României în acest an sunt forţa grupului şi sufletul mare al jucătorilor. "Ne dorim victoria în meciul cu Portugalia. E adevărat că avem foarte mulţi accidentaţi, în jur de 7-8 jucători din campionatele străine şi 5-6 din campionatul intern. Cu această ocazie vom putea vedea jucătorii tineri pe care îi vom putea pregăti pentru Cupa Mondială. Atuul nostru pentru acest an va fi, ca întotdeauna, grupul şi sufletul mare al jucătorilor", a spus Petrache.
Căpitanul echipei naţionale, Ovidiu Toniţa, a declarat că jucătorii din lotul naţional sunt nerăbdători să debuteze cu o victorie în CEN: "Ambianţa din cadrul echipei este extraordinară, avem un grup nou, cu mulţi jucători tineri şi talentaţi. Eu cred că sunt cei mai buni la ora actuală în România. Suntem nerăbdători să jucăm împotriva Portugaliei, pentru că este un meci foarte important şi trebuie câştigat. Băieţii sunt motivaţi şi s-a văzut la pregătirea din această săptămână, pentru că s-a lucrat foarte bine, în ciuda condiţiilor meteorologice".

Superliga va purta numele sponsorului principal al FRR

În cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri la sediul Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a prezentat şi noul echipament al echipei naţionale, produs de noul sponsor tehnic, Kooga. De asemenea, FR Rugby a semnat un nou acord cu CEC Bank şi cu Gsp Tv. “A trecut un an de când am decis sa pornim la drum în acest parteneriat pentru reconstruirea rugby-ului românesc. Am trăit momente frumoase în care echipa României ne-a adus mult bucurie şi ne-a redat mândria de a fi români. Considerăm că este o datorie de onoare să mergem împreună şi în acest an şi să comunicam valorile comune ale CEC Bank şi FRR în România şi peste hotare”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. Pe lângă sprijinul oferit echipei naţionale, CEC Bank va deveni Partener Principal al SuperLigii, achiziţionând pachetul de promovare de tip Premium. Numele competiţiei va fi strâns legat de partenerul principal, astfel că, pe modelul competiţiilor din străinătate, vom avea SuperLiga CEC Bank.

Petrache a mai spus că anul 2011 va fi unul dificil, mai ales că bugetul primit din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a fost unul redus. "Avem probleme financiare, mai ales cu ministerul, care ne-a tăiat o parte importantă din bugetul de anul acesta, deşi este un an în care România participă la această Cupă Mondială. În acest an vom face o Cupă Mondială cum România nu a mai făcut la nicio participare. Este un an greu, dar vom merge înainte şi ne vom pregăti temeinic pentru acest turneu final de la sfârşitul anului".

Delegaţia României va pleca în Portugalia mâine, la ora 5.30, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Partida Portugalia - România, din prima etapă a CEN se va disputa sâmbătă, începând cu ora 17.00.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite