Sorin Socol: "În faţa Georgiei vom vedea valoarea echipei noastre"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Gontineac şi Sorin Socol
Romeo Gontineac şi Sorin Socol

Echipa de rugby a României va disputa sâmbătă, la Tbilisi, cel mai dificil meci din această primăvară, contra Georgiei. Căpitanul "stejarilor" a declarat că e bine că adversarii au în lot 19 jucători care activează în Franţa, contra lor putând fi văzut nivelul naţionalei noastre.

Jucătorul de linia a doua ştie că înfruntările cu rugbyştii din Caucaz au devenit speciale pentru România, în ultimul deceniu. "Pentru noi, Georgia a devenit adversarul principal, iar acum avem şi Cupa Antim Ivireanu de apărat (n.r. - acest trofeu se pune în joc la meciurile directe). Am văzut lotul lor şi au 19 jucători care activează în Franţa. Este bine că vom juca împotriva lor. Astfel vom vedea care este valoarea de moment a echipei noastre", a declarat Sorin Socol.

Legitimat la Lourdes, în Federale 1, bucureşteanul e conştient că naţionala noastră este afectată de accidentări, însă speră ca jucătorii ce le vor lua locul, acum, să arate că îi pot suplini cu succes. "Vom da totul pentru a câştiga. Diferenţa între rugby-ul de nivel mai înalt şi cel jucat de noi nu este mare din punct de vedere tehnic. Deosebirea se face la nivelul de joc. Fiecare jucător trebuie să-şi facă bine treaba pe postul său", a concluzionat Sorin Socol, care şi-a amintit că în 2001, când a venit la lotul naţional de seniori, România ocupa locul 13 mondial.

Meciul Georgia - România este programat sâmbătă, la Tbilisi, la ora 13.00 (14.00 la Bucureşti). El va putea fi urmărit la GSP TV, înregistrat, de la 16.00.

Georgia ocupă primul loc în ediţia 2011-2012 a Cupei Europene a Naţiunilor, cu 14 puncte, în timp ce România este pe 4, cu 5 puncte, dar şi cu un meci mai puţin disputat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite