Romeo Gontineac: "Şi contra Georgiei vom încerca să evităm jocul de contact"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu două săptămâni, naţionala de rugby a reuşit cea mai clară victorie (33-3) din istoria întâlnirilor cu Rusia / URSS. Antrenorul Romeo Gontineac anunţă că şi contra Georgiei tactica va fi asemănătoare: un joc dinamic, în care să se evite cât se poate de mult contactele.

Fostul căpitan al "stejarilor" a fost categoric în exprimare: "Mergem în Georgia să câştigăm. Va fi un adevărat test, un meci în care ne va arăta unde suntem în acest moment, în ciuda acestor accidentări. În Georgia rugbyul a devenit faimos, este un sport naţional. Jucătorii lor sunt pe val, sunt euforici. Sperăm să întoarcem această tendinţă, pentru că nu am mai câştigat din 2003 pe terenul lor", a adăugat Gontineac.

Romeo Gontineac a menţionat că în partida cu Georgia, reprezentativa României va aborda aceeaşi tactică din meciul cu Rusia, câştigat cu scorul de 33-3. "Strategia noastră diferă de la un meci la altul, în funcţie de adversar. La partida cu Rusia, am stabilit că este mai bine să avem un joc mai dinamic, decât unul bazat pe forţă. În mare parte vom aborda la fel şi meciul cu Georgia. Sperăm să practicăm un joc pragmatic, decât unul spectaculos", a subliniat deţinătorul recordului de participări la Cupa Mondială (4) pentru rugby-ul din România.

Meciul Georgia - România este programat sâmbătă, la Tbilisi, la ora 13.00 (14.00 la Bucureşti). El va putea fi urmărit la GSP TV, înregistrat, de la 16.00.

Georgia ocupă primul loc în ediţia 2011-2012 a Cupei Europene a Naţiunilor, cu 14 puncte, în timp ce România este pe 4, cu 5 puncte, dar şi cu un meci mai puţin disputat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite