Lemnaru a dat un eseu pe intercepție la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Lemnaru a marcat eseu și la Paris * Foto: Marian Burlacu
Mădălin Lemnaru a marcat eseu și la Paris * Foto: Marian Burlacu

Selecționata de rugby a Bucureștiului a pierdut (7-35) la Paris, meciul cu Stade Francais. Dominată timp de 60 de minute, ea s-a trezit la viață în momentul intrării pe teren a lui Vali Calafeteanu. Lemnaru a înscris un eseu, după ce a interceptat o pasă.

Pe un frig pătrunzător, ”stejarii” n-au reușit să oprească înaintarea francezilor, care, ca și acum o săptămână, la București, s-a dovedit a fi mult mai experimentată. După un prim eseu marcat de Rabadan (min. 11), care a culcat balonul degajat de Ivan (rebond), Stade Francais a reușit alte două tot în urma unor acțiuni pe grămadă, prin Sempere (min. 25) și Rabadan, astfel că la pauză conducea cu 21-0 (încercările au fost transformate de Dupuy).

Nici la reluare aspectul jocului nu s-a schimbat, linia a doua Alexandre Flanquart finalizând o acțiune purtată tot pe înaintare. Dupuy a transformat eseul care a adus parizienilor și punctul bonus ofensiv. Și a făcut-o și după prima încercare înscrisă pe treisferturi, de Tiesi (min. 56).
Intrarea experimentatului Vali Calafeteanu în locul tânărului Vali Ivan a mai ordonat acțiunile selecționatei noastre, care a ieșit la atac. Paradoxal, reușita ”stejarilor” nu s-a produs la acțiunile consistente pe care le-au avut, ci într-un moment în care balonul era la adversari. Noel Oelschig a dat o pasă lungă, însă Mădălin Lemnaru a interceptat și s-a dus cu balonul până între buturile lui Stade Francais. Eseul a fost transformat de Vlaicu.

În ultimul minut, aripa de la Timișoara a pornit la atac, a sprintat pe flancul drept, însă a pasat la un adversar... Balonul a fost însă bâlbâit, iar Calafeteanu, în cădere după ce placase, l-a atins în terenul de țintă advers. După aproape două minute, arbitrul video a spus că nu sunt argumente pentru a se acorda eseu pentru București, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria lui Stade Francais cu 35-7.

Acesta a fost ultimul meci al ”stejarilor” în 2010. Următorul va avea loc în Italia, cu Crociati Rugby, la mijlocul lunii ianuarie. cealalta partidă din etapa a 4-a din Challenge Cup, în grupa a 4-a, Crociati - Leeds, este programată în 19 decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite