George Gregan, rugbystul cu platfus, se retrage

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Gregan
George Gregan

Cu un titlu mondial, două victorii în Tri-Nations şi una în Super 12, George Gregan are în palmares tot ce şi-ar dori un rugbyst. În vârstă de 37 de ani, australianul a anunţat că va pune ghetele în cui.

În orice alt colţ al lumii, un puşti cu platfus ar fi avut puţine şanse să facă o carieră în sport. Nu a fost însă cazul lui Gregan, care a avut norocul să se nască în Australia. În urmă cu aproape 25 de ani, în condiţiile în care au văzut în el multe calităţi, oamenii de sport de la antipozi au făcut tot posibilul pentru ca el să şi reuşească. Piciorul i-a fost studiat pe computer, la institutul din Canberra. I s-a creat o gheată specială şi a fost învăţat să alerge astfel încât defectul cu care se născuse să nu-i diminueze calităţile, indiscutabil mult mai numeroase.

Născut în 19 aprilie 1973, la Ndola (Zambia), George Gregan a făcut istorie în varianta în XV a rugby-ului. Cu cele 136 de selecţii adunate în echipa Australia, el a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri la naţională din lume, devansându-i pe englezul Jason Leonard (119) şi francezul Fabien Pelous (118). Iar alături de uvertura Stephen Larkham, a format între 1997 şi 2007 cea mai valoroasă pereche de mijlocaşi din rugby-ul mondial, cei doi cucerind în 1999 titlul mondial şi disputând în 2003 finala Rugby World Cup - o explicaţie poate fi şi faptul că ei sunt şi buni prieteni.

Victorios în două rânduri (2000 şi 2001) în Tri-Nations, turneul care reuneşte cele trei campioane mondiale din Sus, participant la prima serie de teste pe care Australia a câştigat-o în faţa selecţionatei Leilor Britanici şi Irlandezi (2001), Gregan a fost şi căpitan al Wallabies din 2001, după retragerea lui John Eales.

Legitimat acum la clubul japonez Suntory Sungoliath, mijlocaşul de grămadă a decis să pună punct carierei sale de jucător. "Vreau acum să fac şi alte lucruri decât rugby. Mă pregătesc pentru acest moment de câţiva ani. Nu voi deveni antrenor, însă viitoarea mea activitate va fi legată de sport", a declarat cel care a fost convins să vină să joace în Japonia de Eddie Jones, fostul antrenor al Australiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite