Alin Petrache: "Naţionala de rugby ar putea juca pe viitorul Stadion Naţional"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache
Alin Petrache

Peste circa un an, în Bucureşti va fi dat în folosinţă "Naţional Arena", stadionul care se ridică pe locul unde s-a aflat până nu cu mult timp în urmă Stadionul "23 August". Federaţia Română de Rugby intenţionează să organizeze acolo meciuri-test cu naţiuni majore.

Întrebat dacă se va putea juca rugby pe "Naţional Arena" şi dacă forul pe care îl conduce intenţionează să organizeze partidele importante acolo, preşedintele FRR, Alin Petrache, a dat un răspuns afirmativ: "Important este ca rugby-ul românesc să progreseze, ca naţionala să se califice la Cupa Mondială de anul viitor. Astfel şi interesul publicului va creşte. Noi avem actualul stadion, "Arcul de Triumf", pentru disputele pe care le organizăm în mod curent. Dacă vom avea posibilitatea să înfruntăm echipe majore, în viitor, atunci cu siguranţă că vom încerca să le organizăm acolo".

Petrache a adăugat că FRR nu se gândeşte să ceară inaugurarea noului stadion cu un meci de rugby, fiind totuşi evident că acest sport nu poate aduce la noi 60.000 de spectatori. În 2000, la meciul pe care România l-a susţinut în compania selecţionatei secunde a Noii Zeelande pe stadion s-au aflat circa 30.000 de privitori, unii dintre ei venind din ţările învecinate (în general, practicanţi ai rugby-ului de acolo).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite