Alex Grădinaru este menţinut sub respiraţie artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Grădinaru este scos pe targă din teren * Foto: Călin Mnerie (Glasul Aradului)
Alexandru Grădinaru este scos pe targă din teren * Foto: Călin Mnerie (Glasul Aradului)

Operat joi, la coloana cervicală, după o accidentare gravă suferită în meciul pierdut (7-22) cu CSM Baia Mare, mijlocaşul de grămadă Alexandru Bogdan Grădinaru (19 ani / CSU Arad) este menţinut în continuare sub respiraţie artificială.

Aflat alături de tânărul jucător, Octavian Cîmpian, medicul lotului naţional de rugby U20 (sub 20 de ani), a precizat că acesta este la reanimare, fiind conştient, însă neputând încă să respire decât asistat de aparate. Întâmplarea face că Tavi a asistat ca spectator la meciul în care s-a produs accidentarea... Şi că el a fost cel care i-a acordat asistenţă medicală lui George Baltă, talonerul de la Olimpia Bucureşti ce a suferit un accident asemănător în urmă cu patru ani - şi datorită lui Cîmpian, care a respectat procedura în astfel de situaţii, bucureşteanul este acum în viaţă.

Antrenor al lui Grădinaru, pe când acesta era juniori, la Braşov, profesorul Vasile Soporan a postat pe site-ul FRR următorul mesaj: "Ţinând cont că Alexandru Grădinaru a crescut la clubul meu de cand era în clasa a 3-a , îl cunosc foarte bine. Este cu un caracter puternic, cu o constituţie fizică robustă, un băiat receptiv. Cred din tot sufletul că noi toţi, iubitorii rugby-ului, vom încerca să-i dăm încrederea că va reuşi sa revină din nou în mijlocul nostru. Eu sufăr la fel de tare ca proprii lui părinţi, deoarece alături de mine şi-a petrecut aproape 10 ani. A fost cu mine şi cu echipa de copii a clubului la un turneu la Londra, unde a fost foarte apreciat de cei care i-au observat calităţile de care v-am vorbit. Am avut ocazia să vizităm templul rugby-ului mondial (Twickenham).Ghidul care ne-a însoţit i s-a adresat lui cu dorinţa că odata îl va vedea jucând pe acest mare teren. Din păcate, această mare dorinţă a acelui ghid a fost spulberată odată cu acest tragic accident".

Afectat de cele întâmplate este şi George Baltă. Aflat în scaun cu rotile din martie 2006, bucureşteanul, ca de altfel întreaga lui familie, se roagă pentru viaţa lui Grădinaru. "Între mine şi el sunt multe puncte comune acum. Pe amândoi ne cheamă Alexandru, iar porecla ne era Gogoaşă.... Şi eu, şi el am suferit acele accidentări nefericite în martie... Amândoi la 19 ani", a oftat George.

Alexandru Bogdan Grădinaru se află acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Casa Austria" din Timişoara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite