Marş între Bucureşti şi Braşov, în memoria rugbystului Alex Grădinaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La iniţiativa Asociaţiei Prietenii Rugby-ului Românesc (APRR), în această săptămână se va desfăşura un marş între Bucureşti şi Braşov. Participanţii vor ajunge peste puţin timp la Ploieşti, unde vor fi întâmpinaţi de campionul mondial la box Leonard Doroftei.

În această dimineaţă, din Capitală au plecat pe jos trei bărbaţi: Alexandru Benga, Istvan Balint  şi galezul Martin Dixon. Ei vor parcurge cei 170 de kilometri până la Braşov, pe jos, acţiunea fiind dedicată memoriei rugbystului Alexandru Grădinaru (19 ani), care şi-a pierdut viaţa în urma unui accident suferit pe teren, la meciul pe care echipa sa, CSU "Aurel Vlaicu" Arad l-a disputat înainte de Paşte, cu CSM Ştiinţa Baia Mare.

Doi dintre temerari urmează să ajungă peste puţin timp, la Ploieşti, unde vor fi aşteptaţi de campionul mondial la box Leonard Doroftei, care li se va alătura până în centrul oraşului. Din păcate, Alexandru Benga a fost nevoit să renunţe la marş, el acuzându dureri la picior. Iniţiator al marşului, galezul Peter Tweedie ne-a spus că el se ocupă de aprovizionarea cu apă şi fortifiante a participanţilor.

Mâine, Balint, un compatriot care trăieşte acum în Ungaria, şi Dixon vor pleca spre Vălenii de Munte, în a doua porţiune a traseului - joi se va ajunge la Cheia, iar vineri la Săcele. Sâmbătă, în ultima zi a marşului, se va face o oprire la stadionul unde Alex Grădinaru a deprins tainele acestui sport sub supravegherea antrenorului Vasile Soporan, cel care i-a format ca rugbyşti pe Mihai Vioreanu, preşedintele AIPR, Cătălin Fercu şi Mădălin Lemnaru. Este posibil ca acolo să se desfăşoare şi un meci în memoria rugbystului dispărut dintre noi.

Organizatorii acţiunii îi invită pe cei din localităţile traversate, care doresc să aducă un omagiu lui Grădinaru, să se alăture, măcar pentru câţiva metri, acestui marş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite