Rugbistul braşovean Alex Grădinaru riscă să rămână paralizat din cauza medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Grădinaru, imediat după accident Foto: ProSport
Alex Grădinaru, imediat după accident Foto: ProSport

Transferat în vara anului 2009 de la Metrorex, la CS UAV Arad, rugbistul braşovean de numai 19 ani, Alex Bogdan Grădinaru, este victima sistemului medical românesc.

În timpul partidei de miercuri, dintre CS UAV Arad şi CSM Ştiinţa Baia Mare, Alex Grădinaru a suferit un accident groaznic. Un rugbist de la Baia Mare s-a prăbuşit peste sportivul braşovean, care a suferit o deplasare a vertebrelor 1, 2 şi 5 de la coloana vertebrală.

Alex a fost transportat la Spitalul Judeţean de la Timişoara, fiind operat în cursul zilei de ieri, iar intervenţia chirurgicală a durat şase ore.

La ieşirea din sala de operaţii, medicii au dat un diagnostic înfiorător: jucătorul va rămâne paralizat de la brâu în jos şi îşi va putea mişca doar parţial mâinile.

Preşedintele clubului arădean a anunţat că rugbistul va urma un tratament cu celule stem, iar costurile vor fi suportate de clubul din Arad.

Descoperit la nouă ani

Părinţii lui Alex au plecat de la Braşov, spre Timişoara, chiar în ziua accidentului suferit de băiatul lor. După tragicul eveniment, una dintre cele mai afectate persoane de ceea ce a păţit Alex era antrenorul care l-a descoperit pe sportiv, Vasile Soporan.

Alex a participat la o selecţie la vârsta de nouă ani şi am observat că deţine reale calităţi pentru acest sport. Era bine făcut şi destul de talentat.

Am lucrat cu el zece ani, până a plecat la Metrorex şi pot spune că era un copil foarte talentat. Am vorbit ieri cu medicii care l-au operat, iar aceştia erau de părere că un pronostic exact asupra stării lui de sănătate se poate da abia la 72 de ore de la operaţie.

Un lucru îmbucurător este că Alex putea respira fără aparate imediat după operaţie şi mă rog pentru sănătatea lui. Sper să se facă bine", a declarat Vasile Soporan.

Medicii, acuzaţi vehement

Acesta consideră că sportivul nu a primit îngrijirile medicale adecvate imediat după incident. „Probabil Alex nu a fost bine încălzit, iar impactul cu adversarul a fost mult prea puternic.

El nu avea probleme cu spatele şi era foarte rezistent. În plus, cei care i-au acordat primul ajutor i-au făcut mai mult rău. Ei sunt principalii vinovaţi de situaţia în care a ajuns Alex.

În astfel de cazuri, în primă instanţă, sportivul este imobilizat, pentru a nu suferi o fisură de coloană vertebrală. Însă, aşa-zişii specialişti care au intervenit imediat după incident au agravat situaţia.

Ei au tras de Alex ca nişte animale, în toate direcţiile şi i-au făcut foarte mult rău. Din păcate, dacă era în altă ţară, medicii îi acordau primul ajutor chiar pe gazon şi poate nu se ajungea în această situaţie", a completat Vasile Soporan.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite