Vrea alt antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu şase luni înainte de Cupa Mondială, „stejarii“ au rămas fără căpitanul Socol. Sorin Socol revenise la lot în 2009, după ce sprijinise alegerea lui Alin Petrache ca şef al Federaţiei.

Eşecul (11-18) suferit de echipa de rugby a României în Georgia, sâmbăta trecută, a produs un „cutremur" în cadrul lotului. Miercuri seară, Sorin Socol, căpitanul „stejarilor" în ultima parte a campaniei de calificare la Cupa Mondială, a părăsit cantonamentul aflat la Hotelul Rin din Otopeni.

Apoi, la miezul nopţii, jucătorul grupării franceze Lourdes a declarat pentru „Adevărul" că a decis să se retragă de la naţională, considerând că aceasta a înregistrat un recul după plecarea antrenorilor Serge Lairle şi Olivier Nier! Celor doi nu li s-a reînnoit contractul în urmă cu circa un an, Federaţia Română de Rugby nedispunând, în contextul limitării bugetului, de banii necesari.

Boicot de cinci ani

Nu este pentru prima oară când Socol părăseşte prima reprezentativă. În 1996, medaliat cu bronz la Cupa Mondială de juniori şi desemnat MVP al turneului, jucătorul de linia a doua a plecat în Franţa, la Brive, şi a refuzat să vină la naţională până în 2001. Motivul? Neîndeplinirea acelor condiţii necesare atingerii marii performanţe.

S-a mai retras, dar a revenit

După Cupa Mondială din 2007, Socol a decis să se retragă din motive asemănătoare - a cerut ca naţionala să fie pregătită de antrenori străini, cu nume -, dar a revenit doi ani mai târziu, la puţin timp după ce fostul său coleg la echipa României, Alin Petrache, a fost ales preşedinte al FRR. Din acel moment, naţionala a reuşit să obţină calificarea la Rugby World Cup 2011, bilanţul fiind remarcabil: 10 victorii, 2 egaluri şi 4 înfrângeri. 

Săptămâna trecută, pe timpul şederii naţionalei la Tbilisi, nimic nu anunţa ceea ce avea să se întâmple. Sorin Socol a apărut la conferinţele de presă dinaintea şi de după meciul cu Georgia, alături de antrenorul Romeo Gontineac, cei doi glumind deseori. Mâine, de la ora 17.00, naţionala va întâlni Spania, pe stadionul „Arcul de Triumf" din Bucureşti, în Cupa Europeană a Naţiunilor. 

"Nu comentez decizia lui Socol. Grupul trebuie să rămână puternic, iar dacă Socol va dori să revină în el uşa îi va fi deschisă."
Alin Petrache
preşedinte FR de Rugby

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite