Un rugbist japonez suspendat doi ani din cauza unei creme de ras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rugbist japonez Ryohei Yamanaka a fost suspendat doi ani după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid anabolizant, care, susţine el, provenea de la o cremă de ras pentru mustaţă, a anunţat Federaţia Japoneză de Rugby (JRFU)

Ryohei Yamanaka, în vârstă de 23 de ani, o selecţie, nu va evolua în nicio competiţie până la 27 aprilie 2013 şi va rata astfel Cupa Mondială de rugby, care se va desfăşura în Noua Zeelandă, ăn perioada 9 septembrie - 23 octombrie.

Jucătorul a efectuat un control antidoping în timpul cantonamentului din aprilie, când echipa se pregătea pentru turneul celor cinci naţiuni din Asia. Analizele eşantioanelor A şi B au arătat prezenţa de methandriol, un steroid anabolizant, conform federaţiei japoneze.

Rugbistul de la formaţia Kobelco Steelers a explicat că a folosit o cremă pentru a-şi arde mustaţa, un produs cosmetic care, în opinia lui, nu conţinea produse interzise.

"Este regretabil că un jucător japonez este suspendat pentru că a încălcat regulamentul antidoping", a declarat preşedintele federaţiei japoneze, Tatsuzo Yabe.

Ryohei Yamanaka speră să revină pe teren, după încheierea suspendării.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite