Tincu: "IRB Nations Cup este ultimul test înaintea Cupei Mondiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minge rugby
Minge rugby

Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Marius Tincu, a declarat într-o conferinţă de presă, că IRB Nations Cup 2011 este ultimul test pentru prima reprezentativă înaintea participării la Cupa Mondială, precizând că este foarte important ca până atunci jucătorii să formeze un grup.

"Sper să fie un succes această competiţie şi să terminăm cât mai sus. IRB Nations Cup va fi un ultim test pentru noi înaintea plecării spre Noua Zeelandă. E important să formăm un grup. Meciurile vor fi apropiate unul de celălalt şi va fi greu, dar sper ca toţi colegii mei să îşi dea seama de importanţa acestui turneu. Aici sunt echipe cu valoare mai mare sau egală cu a noastră şi putem să profităm de acest lucru, deoarece în vară nu se ştie dacă vom întâlni echipe de nivelul acesta înainte de Cupa Mondială", a spus Tincu.

După ce la ediţia trecută România a pierdut finala Nations Cup în faţa selecţionatei Namibiei, Marius Tincu a afirmat că îşi doreşte o revanşă. "Am putea vorbi de o revanşă contra Namibiei. Tot timpul este bine să începi cu o victorie. Sper ca victoria să ne aparţină şi să facem şi un meci bun. Ar fi bine pentru rugbyul românesc să câştigăm trofeul, dar nu pot să ofer eu o certitudine că aşa se va întâmpla", a precizat Tincu.

Căpitanul selecţionatei Namibiei, Jacques Nieuwenhuis, a declarat că echipa sa nu se consideră favorită la câştigarea trofeului în acest an. "Ştim că am surprins câteva echipe în ediţia precedentă, dar acum pentru noi este o mare oportunitate pentru a ne pregăti înaintea Cupei Mondiale, mai ales că avem câţiva jucători tineri în lot. Respectăm celelalte echipe, suntem convinşi că vom avea trei meciuri foarte tari. Este mereu o plăcere să venim aici, să jucăm în faţa publicului român, va fi cu siguranţă un turneu reuşit. Nu ne vedem favoriţi la acest turneu. Suntem doar deţinătoarea trofeului şi atât. Vom începe acest turneu ca o echipă care vrea să câştige. Am muncit foarte mult şi vom încerca să învingem fiecare adversar", a explicat Jacques Nieuwenhuis.

Prezent la conferinţa de presă, căpitanul echipei South African Kings, Mzwandile Stick, a afirmat că împreună cu ceilalţi colegi va face totul pentru a le oferi meciuri tari selecţionatelor României, Namibiei şi Georgiei, care în toamnă vor participa la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. "Este o mare onoare pentru noi să fim aici şi să reprezentăm Africa de Sud la această competiţie. Sunt aici echipe ca România, Namibia, Georgia care vor participa la Cupa Mondială şi noi vom face totul pentru a le oferi meciuri tari înaintea acestei competiţii", a menţionat el.

Căpitanul selecţionatei Georgiei, Ilia Zedginidze, susţine că la IRB Nations Cup va încerca să obţină cât mai multe informaţii despre România, reprezentativă pe care o va întâlni în grupa B a Cupei Mondiale. "Nu cred că vom avea probleme să vedem meciurile României pe înregistrări video, la fel ca toate celelalte echipe. Vom analiza jocul României, la fel cum se va întâmpla şi pentru Cupa Mondială. Vom încerca să obţinem cât mai multe informaţii despre adversarii noştri", a precizat Zedginidze.

Santiago Gonzales, căpitanul echipei Argentina Jaguars, a afirmat că aşteaptă rezultate bune chiar dacă lotul este compus din mulţi jucători tineri. "Sunt bucuros că vom juca aici, ştim că este un turneu puternic. Suntem o echipă tânără, dar ne-am pregătit bine şi aşteptăm să obţinem rezultate bune", a menţionat Santiago Gonzales.
Chiar dacă Portugalia nu a reuşit să câştige niciun meci până acum în participările sale la IRB Nations Cup, căpitanul Joao Correia susţine că echipa sa va încerca să fie un adversar puternic pentru celelalte selecţionate. "Vor fi meciuri tari şi sper să fim adversari puternici pentru echipele care vor participa la Cupa Mondială", a precizat Correia.

Programul turneului IRB Nations Cup 2011, organizat la Bucureşti pe Stadionul Naţional de Rugby "Arcul de Triumf", este următorul:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite