„Stejarii“ sunt favoriţi în „dubla“ cu Uruguay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burcea, Vlaicu şi Dumbravă , în noul echipament al naţionalei
Burcea, Vlaicu şi Dumbravă , în noul echipament al naţionalei

Naţionala de rugby a plecat ieri la “Capătul lumii”. Obligată să dispute “barajul” de calificare la Rugby World Cup 2011, cu Uruguay, echipa României a călătorit până la Buenos Aires, via Roma, pregătirea meciului de sâmbătă, de la Montevideo, fiind făcută în capitala Argentinei.

La această dublă întâlnire, rugbiştii noştri vor evolua într-un nou echipament, dar şi cu un logo distinct care a păstrat frunza de stejar ca element central.

"Stejarii" au mai multe atuuri în faţa adversarilor lor. Ei au câştigat ambele meciuri directe disputate până acum, ambele la IRB Nations Cup: 17-11 în 2009 şi 10-6 în 2008.

România are de partea ei şi tradiţia, naţionala participând la toate turneele finale ale Cupei Mondiale - în caz că va câştiga dubla întâlnire cu selecţionata celestă, va juca în grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia. Chiar dacă sunt câteva absenţe importante din lot - Paulică Ion, Ştefan Ciuntu -, rugbiştii români sunt optimişti.

"Important este să ne facem noi jocul şi să obţinem calificarea din primul meci", declara uvertura Dănuţ Dumbravă înainte de plecare.

"Barajul" cu Uruguay va fi transmis în direct de GSP TV (meciul de sâmbătă, 13 noiembrie, va începe la ora 20.00, iar cel din 27 noiembrie, de la Bucureşti, la 17.00).  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite