„Stejarii“ au Georgia în vizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Stejarii“ au surclasat (33-3) Rusia, sâmbătă, la Bucureşti, în al doilea meci pe care l-au disputat în ediţia 2011-2012 a Cupei Europene a Naţiunilor (CEN).

Diferenţa de scor - 30 de puncte, cea mai mare din istoria partidelor directe, inclusiv cele împotriva URSS-ului, din anii '80 -, dar mai ales maniera categorică în care au dominat disputa (ruşii nu au avut nicio ocazie clară de eseu!) arată că echipa de rugby a României ştie şi poate juca un meci din primul până în ultimul minut. Cu atât mai mare este însă regretul că ea a pierdut (17-24) la Lisabona, cu Portugalia, în urma unor erori copilăreşti...

Euforia victoriei a trecut rapid, „stejarii" gândindu-se imediat după meci la derby-ul din Georgia, care va avea loc în 12 martie. „Şi georgienilor, şi ruşilor le-am oferit multe victorii în ultimii ani. Vom pregăti bine meciul astfel încât să câştigăm la Tbilisi, iar apoi cu Spania", a declarat Cristi Petre.

„Mai e cale lungă până la Cupa Mondială. Trebuie să luăm fiecare meci, etapă cu etapă, să construim, să facem un efectiv mult mai solid şi să încercăm să nu mai comitem greşeli cum am făcut cu Portugalia. Păcat că nu am marcat la prima fază. Arbitrul putea să fluiere eseu de penalitate pentru că a fost obstrucţie la sfârşit. Poate că a fost şi el uimit că România a dominat Rusia", a completat căpitanul Sorin Socol.

Rezultate înregistrate în etapa a 3-a din CEN: Portugalia - Georgia 12-13, România - Rusia 33-3, Spania - Ucraina 35-13. Clasament: 1. Georgia 14 puncte (2 puncte bonus), 2. Portugalia 9p (1pb), 3. Spania 6p (2pb), 4. România 5p (1pb), 5. Rusia 5p (1pb), 6. Ucraina 0p. România are un meci mai puţin disputat, cel din Ucraina. Etapa viitoare (12 martie): Georgia - România, Spania - Portugalia, Ucraina - Rusia. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite