„Stejarii“ atacă Scoţia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Tincu este liderul  naţionalei României
Marius Tincu este liderul naţionalei României

Naţionala debutează mâine-dimineaţă (sâmbătă), ora 4.00 (în direct la Digi Sport 1), la Cupa Mondială. Cu un lot afectat de accidentări, românii încearcă să obţină măcar punctul bonus defensiv (eşec la cel mult şapte puncte) în faţa unei echipe de top.

Aflaţi de mai bine de o săptămână în Noua Zeelandă, ţară ce găzduieşte pentru a doua oară Cupa Mondială la rugby (prima oară a făcut-o în 1987, la ediţia inaugurală), „stejarii" au ajuns miercuri, la Invercargill. Primiţi cu fast de localnici, ei au declarat că aşteaptă cu nerăbdare meciul cu Scoţia, de mâine-dimineaţă. Anunţat titular, deşi a avut unele probleme de sănătate, căpitanul Marius Tincu a mărturisit: „Este important să jucăm bine şi să obţinem un rezultat pozitiv pentru că este primul meci. Nu vreau să avem regrete după aceea". Talonerul echipei Perpignan, cel care a înscris singurul eseu românesc în meciurile cu All Blacks, a subliniat: „România are în componenţă mulţi jucători tineri, care vor creşte având în faţă meciuri de înalt nivel".

Scoţia vrea să câştige grupa Angliei

Participant şi la ultimul meci contra Scoţiei, la Mondialul din 2007 - atunci s-a pierdut cu 0-42 -, Tincu ştie că în faţa „ciulinilor" nu e uşor să joci. Şi cu atât mai puţin acum, când oamenii lui Andy Robinson îşi propun să câştige o grupă din care mai fac parte Anglia, Argentina şi Georgia. O arată şi echipa anunţată pentru mâine. E suficient să spunem că fundaşul Chris Paterson are 105 selecţii, mai mult decât omologii săi români pe acest post la un loc (Dumitraş 35, Vlaicu 47).

I-am bătut ultima dată acum 20 de ani

Pe hârtie, Scoţia nu este o echipă de neînvins. De altfel, România are două victorii în faţa ei în cele 12 meciuri jucate până acum, însă ele ţin de perioada trecută: 28-22 în 1984 şi 18-12 în 1991. Pentru a reuşi un rezultat onorabil mâine, „stejarii" trebuie să ţină de grămadă, dar mai ales să-şi atace adversarii pe treisferturi, compartimentul care a adus faimă ecosezilor, „cei mai latini" în jocul de rugby dintre britanici.

„Mă numesc Ahmed şi ţin cu România!"

Scoţia este avantajată de programarea meciului cu România la Invercargill, în localitate trăind urmaşii-urmaşilor celor veniţi în secolul al XIX‑lea, chiar din regiunea britanică. Cu toate acestea, şi „stejarii" vor avea suporteri, unul dintre aceştia lăsându-i cu gura căscată pe Tincu şi pe ai lui colegi. „Mă numesc Ahmed Abdul. Sunt din Dunedin şi am hotărât să vă susţin!", scrie site-ul frr.ro. Originar din China, acesta a venit la Invercargill în interes de serviciu. Şi cum din oraşul în care trăieşte vor sosi la meciul de sâmbătă mulţi fani al Scoţiei, el s-a decis să fie suporterul României.

XV-le de start: 15. Dumitraș - 14. Ciuntu, 13. Gal, 12. Dimofte, 11. Lemnaru - (md) 10. Dumbravă, (mg) 9. Sîrbu - 7. Toniță, 8. Carpo, 6. Macovei - 5. Petre, 4. Ursache - 3. Ion, 2. Tincu (cpt.), 1. Lazăr.

Rezerve: 16. Zebega, 17. Florea, 18. Popîrlan, 19. Burcea, 20. Surugiu, 21. Cazan, 22. Vlaicu.

Grupe

- A: Noua Zeelandă, Franţa, Tonga, Canada, Japonia
- B: Argentina, Anglia, Scoţia, Georgia, ROMÂNIA
- C: Australia, Irlanda, Italia, Rusia, SUA
- D: Africa de Sud, Ţara Galilor, Fiji, Samoa, Namibia
*Primele două clasate se califică în sferturile de finală. *La final, ocupantele primelor trei poziţii îşi asigură prezenţa la CM din 2015.

Programul României

- Sâmbătă, 10 septembrie (ora 4.00): Scoţia
- Sâmbătă, 17 septembrie (ora 6.30): Argentina
- Sâmbătă, 24 septembrie (ora 9.00): Anglia
- Miercuri, 28 septembrie (ora 9.30): Georgia

Toate meciurile sunt transmise de Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite