Steaua, campioană la Constanţa Sevens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua este pe cale să îşi păstreze titlul naţional la rugby în 7 după ce s-a impus în al doilea turneu al campionatului disputat în week-end la Constanţa. "Militarii" au învins în finală eterna rivală Dinamo după disputarea loviturilor de drop-gol, omoloagele penalty-urilor din fotbal.

Dupa o prima zi excelentă, dar previzibilă pentru postura echipei în grupa B a Turneului, cea de lider, Steaua a completat faza meciurilor de calificare cu o nouă victorie în debutul zilei a doua: Steaua - RC Bârlad 21-7.

Conform algoritmului, liderul grupei a întâlnit locul 2 din cealaltă grupă, respectiv CSM Bucureşti.

Deşi a avut un debut furtunos la acest turneu, CSM-ul s-a mai "dezumflat" pe parcurs, fiind invinsă în semifinale de ros-albaştrii, scor 19-0.
Poate cum era de aşteptat, în finala turneului din acest week-end Steaua s-a întâlnit cu eterna rivala Dinamo Bucureşti.

Desi mulţi cântau "marşul funebru" acestei echipe, datorită plecării multor jucători din Ştefan cel Mare, Dinamo a surprins prin lotul aliniat la acest turneu cu jucători precum Marian Tudori, reîntors la alb-roşii.

Mai mult, balanţa victoriei finale s-a înclinat aparent spre Dinamo pentru că Steaua nu a mai putut alinia cel mai bun "7", după accidentarile mai serioase ale lui Cazan (contuzie genunchi), Nainer (leziune la genunchi) şi Grigoras Diaconescu (fractură de metatarsiene).

Aşadar, Steaua s-a bazat pe tinerii jucători precum Cristian Cracea sau Vlad Hodorca, fără o experienţă în faţa consacraţilor adversari, Bărbuliceanu, Răzvan Stanca, Caplescu & CO.

Finala a avut un real suspans, dupaătimpul regulamentar scorul fiind egal. După prelungiri nu s-a mai marcat nici un punct, scorul înregistrat fiind 17-17.

Diferenţa pentru desemnarea câştigătoarei s-a facut la execuţiile loviturilor din drop-gol, omoloagele penalty-urilor din fotbal.

Steaua a câştigat cu 3 execuţii reuşite în faţa lui Dinamo, 1 drop-gol.

  "Am remarcat un grup, de la căpitanul echipei (n.red.-Daniel Ianus) până la ultimul component. După meciul final, ne-am strâns, ne-am felicitat, deşi au mai fost unele tensiuni pe care le-am depăşit. Sper ca aceasta atmosferă să persiste cât mai mult in viitor", a spus jucatorul Stelei Alexandru Grigore..

Lotul care s-a deplasat la Constanţa: Alexandru Grigore, Daniel Ianus, Viorel Lucaci, Ionel Cazan, Viorel Zamfir, Daniel Nainer, Laurenţiu Melinte, Grigoraş Diaconescu, Vlad Hodorca, Cristian Cracea, Bogdan Marinescu şi Cristian Moisei. Antrenor Daniel Boldor, asistat şi coordonat de Costica Florea si Marin Moţ.

Sursa: www.steauarugby.com

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite