Sorin Socol: „Acasă suntem mai puternici!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gal Csaba (cu mingea) străpunge perdeaua defensivă a sud-americanilor
Gal Csaba (cu mingea) străpunge perdeaua defensivă a sud-americanilor

Căpitanul naţionalei regretă că „stejarii“ n-au reuşit să câştige meciul de la Montevideo, însă e convins că la Bucureşti, în 27 noiembrie, ei vor obţine victoria şi se vor califica la Rugby World Cup din Noua Zeelandă. România a dominat prima repriză a meciului cu Uruguay, dar canicula, accidentările, terenul prost şi iuţeala adversarilor au făcut ca meciul să se termine la egalitate. 

Calificarea la ediţia de anul viitor a Rugby World Cup se joacă la Bucureşti, peste două săptămâni. Cu toate că şi-au dovedit superioritatea în prima parte a meciului de la Montevideo, „stejarii" au reuşit doar un egal (21-21), care dă şanse ambelor formaţii.
România a marcat două încercări, ambele după acţiuni purtate pe înaintare, prin Alex Manta şi Bogdan Bălan, în timp ce uruguayenii au reuşit tot atâtea eseuri, însă pe treisferturi, după erori comise de către jucătorii noştri (au marcat: Mieres 1e, de Freitas 1e, Arocena 3lp, 1t, respectiv Manta 1e, Bălan 1e, Dumbravă 3lp, 1t).

„Am comis prea multe erori"

Returul nu se anunţă deloc simplu, iar "stejarii" trebuie să-şi ia măsuri de precauţie. Uruguayenii, în schimb, sunt păţiţi. În "barajul" pentru ediţia din 2007 a Cupei Mondiale, ei au ratat calificarea deşi pierduseră la o diferenţă de doar trei puncte la Lisabona - în meciul revanşă, la Montevideo, au câştigat la doar un punct...

Fireşte că la finalul întâlnirii de sâmbătă combatanţii ştiau că s-au luptat zadarnic timp de 80 de minute şi că o vor lua de la zero la Bucureşti, în returul din 27 noiembrie. Deloc întâmplător, reacţiile reprezentanţilor echipei noastre au fost ceva mai reţinute. „Ultima calificată la Cupa Mondială se va decide în cel din urmă meci. Poate chiar în minutul 80. Ce mod mai frumos de a pune punct preliminariilor. Cred că echipa noastră poate juca mult mai bine şi acest lucru îmi dă curaj", a declarat antrenorul Romeo Gontineac, după partida de la Montevideo. Colegul său din staff-ul tehnic, neozeelandezul Steve McDowall a fost ceva mai direct: "Vremea caniculară a avut un rol important, însă faptul că noi nu am fost atât de buni pe înaintare, în păstrarea şi transmiterea balonului a influenţat rezultatul. Ne rămâne ceva timp să punem la punct toate detalii", a spus neozeelandezul care a devenit campion mondial în 1987, la prima ediţie a Rugby World Cup.

Mult mai optimist s-a dovedit căpitanul Sorin Socol, cel care a părăsit terenul accident la începutul reprizei a doua: "Nu a fost uşor să venim aici pentru a juca, însă noi ştim că vom fi mult mai puternici acasă. Am dorit să câştigăm, însă am comis prea multe erori, iar asta
ne-a costat scump".

Cupa „Webb Ellis" va fi expusă la Bucureşti

„Stejarii" au părăsit ieri Uruguay-ul, revenind la Buenos Aires. Acolo au petrecut patru ore în aeroport, iar apoi au plecat spre Bucureşti, via Roma, călătoria durând circa 26 de ore. Meciul retur va avea loc în 27 noiembrie, de la ora 17.00, pe stadionul "Arcul de Triumf". Federaţia Română de Rugby a anunţat că spectatorii care vor veni la arenă îmbrăcaţi în tricourile naţionalei sau purtând cu ei steaguri vor avea acces liber.

La acest meci, lângă teren, va fi expusă şi Cupa "William Webb Ellis", trofeul ce se atribuie campioanei mondiale la rugby. Acesta a mai fost adus la Bucureşti în 2006, la meciul cu Georgia, care a contat pentru preliminariile ediţiei din Franţa a competiţiei.

"Ne trebuie victorie la Bucureşti, însă nu va fi simplu pentru că uruguayenii sunt motivaţi. Noi vom depinde de rezultatul unei echipe într-o zi, poate de decizia unui arbitru, poate de starea vremii."
Mihai Vioreanu fost internaţional  român de rugby

Suporterii au urmărit meciul într-un pub

Circa 50 de suporteri ai naţionalei de rugby au urmărit meciul cu Uruguay la pubul La Scânteia Stejar din Bucureşti. Printre ei s-au aflat şi oameni care activează în acest sport - fostul internaţional Mircea Dodo Muntean, fostul şef al arbitrilor Gheorghe Huştiu -, precum şi câţiva britanici. Fanii au salutat reuşitele echipei noastre şi s-au întristat atunci când uruguayenii au marcat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite