Schimbarea la faţă a echipei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Stejarii“ au câştigat Cupa „Antim Ivireanul“ după o aşteptare de patru ani
„Stejarii“ au câştigat Cupa „Antim Ivireanul“ după o aşteptare de patru ani

„Stejarii“ au dovedit că formează o echipă adevărată. Ei au administrat Georgiei prima înfrângere din ediţia 2009-2010 a CEN şi rămân în cursa pentru calificarea la Cupa Mondială. „Stejarii“ au învins o echipă a Georgiei care la Cupa Mondială din 2007 a cedat greu (10-14) în faţa Irlandei, actuala campioană a Europei!

Mai bine de trei ani au aşteptat „stejarii" pentru a câştiga din nou în faţa Georgiei - ultima lor victorie, 20-7, data din octombrie 2006. Şi sâmbătă au reuşit-o la o diferenţă mai mare (22-10) decât o făcuse Irlanda, la ultima Cupă Mondială (14-10). Victoria este cu atât mai importantă cu cât menţine echipa României în lupta pentru clasarea pe locul 3 (trebuie să câştige sâmbătă, la Lisabona, la o diferenţă de cel puţin două puncte) şi a readus la Bucureşti Cupa „Antim Ivireanul", trofeu acordat în meciurile directe.

„Suntem condamnaţi să câştigăm tot!"

Cu o apărare atentă - s-a placat ca în vremurile bune, cu un joc tactic eficient - s-au folosit „lumânările", acestea punând sub presiune prinzătorii georgieni -, naţionala a reuşit un lucru rar întâlnit la ea în ultimii ani, şi anume două reprize la fel de bune atât ca joc, cât şi ca scor: 13-7 şi 9-3. De asemenea, spre deosebire de alte partide, acum s-au marcat puncte şi pe finalul de repriză, adică în momentele cheie ale jocului.

Autor al singurului eseu românesc în faţa Georgiei, marcat pe înaintare, în minutul 5, Marius Tincu nu şi-a putut ascunde satisfacţia la final: „Suntem condamnaţi să câştigăm următoarele meciuri pentru a ajunge în Noua Zeelandă, acolo unde ne este locul. A fost foarte greu. E bine că am redevenit o echipă adevărată, cu valoare individuală şi colectivă. S-a respectat tot ceea ce am pregătit la antrenamente. La sfârşit am ieşit puţin din joc pe o precipitare a noastră".

Ca de obicei înaintarea a dus greul luptei, însă şi jucătorii de treisferturi, îndeosebi Ionuţ Dimofte şi Cătălin Fercu, au dovedit că pot duce acţiuni spectaculoase de atac.

Dumbravă, impecabil la loviturile de ţintă

O doză mare de încredere a dat-o echipei uvertura Dănuţ Dumbravă, care a avut un procentaj de 100% la loviturile cu piciorul aşezate - a transformat eseul şi a concretizat patru penalităţi (min. 12, 40, 48 şi 80). Remarcabil este că stelistul a încercat şi două dropgoluri, izbutind unul în minutul 42.

Secretul reuşitei sale? „M-a ajutat foarte mult şi echipa, însă au contat foarte mult antrenamentele suplimentare, de zi cu zi. Rămânem câte o oră şi exersăm şuturile înalte, dropgolul. Ne-am mobilizat şi foarte bine acum", a mărturisit uvertura. Iată echipa folostită de directorul tehnic Robert Antonin şi de antrenorii Serge Lairle, Olivier Nier şi Romeo Gontineac: Dumitraş - Fercu, Dimofte, Dascălu, Ciuntu - Dumbravă, Sârbu - Toniţă, Carpo, Burcea - Ursache, Socol (căpitan) - Ion, Tincu, Dima. Au mai jucat: Cezar Popescu, Lazăr, Petre, Macovei, Ivan.

„Stejarii" au avut liber ieri, iar de azi încep pregătirea partidei din Portugalia, de sâmbătă (ora 17.00).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite