Valentin Calafeteanu se află la recuperare după refluxul gastro-esofagian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vali Calafeteanu (stânga), la un antrenament înainte de meciul cu Perigueux * Foto: Marian Burlacu
Vali Calafeteanu (stânga), la un antrenament înainte de meciul cu Perigueux * Foto: Marian Burlacu

Federația Română de Rugby a anunțat, pe site-ul oficial (www.frr.ro), că Valentin Calafeteanu este acum la recuperare. În cazul său, a fost vorba despre un reflux gastro-esofagian (nu a fost vorba, așadar, de pancreatită).

”Cala” a fost internat două zile la Christchurch, fiind supus unor investigații la spitalul de acolo. Refluxul gastro-esofagian este o afecțiune cauzată de o disfuncționalitate a sfincterului cardia. Ea constă în închiderea incompletă a sa, ceea ce permite conținutului gastric să urce în esofag.
Cardia este sfincterul situat la limita dintre esofag și stomac. El este de forma unui inel muscular care se comportă asemenea unei valve și permite, în mod normal, trecerea alimentelor și a lichidelor doar de la esofag la stomac.

Accidentați în Franța, la meciul de pregătire cu Perigueux, de acum două săptămâni, pilierul Nicolae Nere și aripa Cătălin Nicolae sunt și ei la recuperare, însă într-o fază avansată.

În plus, jucătorul de linia a doua Cosmin Rațiu a suferit și el o contuzie toracică severă și urmează un program de recuperare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite