Statistica arată că Anglia n-a dominat România, diferența fiind făcută doar de erorile individuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Apostol (în albastru) a disputat al doilea meci din cariera lui pentru România * Foto: Reuters
Adrian Apostol (în albastru) a disputat al doilea meci din cariera lui pentru România * Foto: Reuters

Echipa de rugby a României n-a reușit să-i oprească pe rapizii jucători de treisferturi ai Angliei, nouă din cele zece eseuri primite fiind marcate de oamenii din liniile de dinapoi ale britanicilor. Așa se explică acest 3-67 cu Anglia... Paradoxal, cele două formații au fost egale la dominarea teritorială, iar la posesie ”trandafirii” au fost ușor superiori (52%).

Diferența dintre Anglia, campioana en-titre a Europei și vicecampioana mondială, și România nu mai este aceea din 2001, când ”stejarii” au fost umiliți (0-134) pe Twickenham. Datele statistice arată că adversarele de astăzi au fost egale la dominarea teritorială (50%), Anglia fiind superioară la posesie (52%).

În schimb, la prezența în terenul de 22 advers, românii au fost peste adversarii lor: 5 minute și 5 secunde la 4 minute și 39 de secunde! Aceste date arată că diferența, mare oricum – a treia de la această ediție a Cupei Mondiale, după Africa de Sud – Namibia 87-0 și Noua Zeelandă – Japonia 83-7, a fost făcută de treisferturile engleze, care atunci când au avut mingea n-au pierdut mult timp cu ea în brațe, ci au dus-o rapid între buturile noastre.

Placajele ratate de ”stejari” (26) – englezii n-au dat 5 -, imposibilitatea de repliere rapidă au costat scump. Iată cum au placat românii: Toniță 8, Zebega 8, Dumbravă 6, Petre 6, Burcea 6, Apostol 5, Nere 4, Ciuntu 4, Cazan 4, Florea 3, Vlaicu 3, Popârlan 3, Ianus 2, Rațiu 2, Dumitraș 2, Tincu 1, Ion 1, Macovei 1.  

Un alt capitol la care România a stat foarte prost au fost momentele fixe ale jocului. S-au pierdut 7 repuneri ale balonului din margine, ceea ce este extrem de mult la acest nivel (englezii au irosit doar o tușă pe repunerea lor). Am pierdut, de asemenea, și o grămadă ordonată pe introducerea noastră.

Pe atac s-au observat aceleași lacune. Am fost la cinci metri de buturile adverse, însă n-am reușit să marcăm. Ne-am precipitat, am tot încercat pe înaintare, n-am observat o schemă prin care să producem o fisură în linia de apărare adversă. Pe finalul primei reprize, am ales să dăm la bețe în situația în care eram la 5 metri de terenul de țintă advers... Și nici măcar n-am marcat trei puncte, balonul trimis de Dănuț Dumbravă lovind stâlpul din dreapta al buturilor engleze.  

Pentru România urmează ultimul meci, cu Georgia, peste numai patru zile (miercuri, 28 septembrie). Obiectivul nostru este să câștigăm această partidă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite