Cupa Mondială la rugby: Cei mici se pun cu cei mari... Ce frumos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele meciuri de la ediția neozeelandeză a Rugby World Cup arată că națiunile considerate minore sunt capabile să pună probleme celor mari. Tonga a făcut o repriză a doua bună cu Noua Zeelandă, România a chinuit Scoția, iar Namibia și Japonia au limitat ”stricăciunile” în disputele cu Fiji, respectiv Franța.

Rezultate normale în primele cinci meciuri ale Cupei Mondiale. Favoritele s-au impus, însă unele dintre ele au făcut-o nau greu decât se așteptau. În grupa B, România a pierdut (24-34) cu Scoția, o formație care a ajuns (măcar) în sferturile de finală la toate cele șase ediții de până acum ale competiției. Raportul la încercările marcate (2-4) arată că ”stejarii” au jucat rugby. Iar faptul că ei au condus (24-21) cu opt minute înainte de final dovedește că partida de la Invercargill a avut suspans.

Și celălalt meci, Anglia – Argentina, a fost foarte disputat, însă nu e vorba despre nicio surpriză, cele două rivale ocupând locurile 2, respectiv 3 la ultima ediție a Cupei Mondiale, în 2007. Englezii au suferit și ei, foarte mult, pentru a depăși cu 13-9 o selecționata sud-americană care de la anul va fi integrată în principala competiție inter-țări din Sud (”pumele” vor juca în Four Nations, alături de Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă). De remarcat că la pauză Argentina a condus cu 6-3! 

În grupa A, vineri, All Blacks s-au impus cu 41-10 în fața echipei insulelor Tonga. Neozeelandezii au dominat prima repriză, însă după pauză au cunoscut destule momente în care vecinii lor i-au pus în dificultate. Numai dacă amintim de acea grămadă ordonată repetată de cinci ori, la cinci metri de buturile ”oamenilor în negru”, și e suficient să înțelegem că Richie McCaw și ai săi colegi mai au de tras până să atingă turația maximă în joc.

În celălalt meci din grupă, Franța a trecut cu 47-21 de Japonia, formația antrenată de neozeelandezul John Kirwan și în care figurează jucători precum Luke Thompson, Michael Leitch, James Aldrige, Shaun Webb și Murray Williams care numai niponi nu sunt... (regulamentul IRB permite naturalizarea unor jucători cu condiția ca ei să locuiască cel puțin trei ani în țara respectivă).

În sfârșit, în grupa D, Fiji s-a debarasat (49-25) de Namibia, învinsa ”stejarilor” de la ediția din acest an a IRB Nations Cup rămânând fără victorie la Cupa Mondială. Cu toate acestea, africanii au evoluat cu mult curaj, inițiind acțiuni de atac la mână care au fost recompensate cu aplauze de spectatori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite