Rugbist mort, medici acuzaţi de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugby-ul românesc este în doliu. În vârstă de 19 ani, Alexandru Grădinaru, component al echipei CSU Arad, s-a stins din viaţă ieri, la Spitalul Pelican din Oradea.

Accidentat grav la sfârşitul lunii martie, pe finalul meciului cu CSM Baia Mare, braşoveanul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Timiş cu următorul diagnostic: secţiune medulară completă la nivel cervical C4-C5, prin luxaţia vertebrei C4.

Tatăl rugbistului, Viorel Grădinaru, acuză atât modul în care Alexandru a fost operat şi tratat acolo, precum şi maniera în care i s-a dat primul ajutor acestuia.

Cărat ca un sac de cartofi

Din imaginile video se observă, de altfel, cum jucătorul este luat pe sus şi cărat câţiva metri precum un sac de cartofi, deşi procedura cerea ca el să fie imobilizat şi dus cu o targă. De altfel, chiar la acea vreme, pe site-ul Federaţiei Române de Rugby, medicul Octavian Cîmpian, aflat în tribună, ca spectator, şi Radu Petrescu, arbitrul acelui meci, au considerat că s-au făcut greşeli în modul în care cadrele medicale au intervenit.

Ulterior, primul avea să revină, adăugând că din discuţia cu un specialist în neurochirurgie, de la spitalul timişorean, a rezultat că felul în care a fost dat primul ajutor nu a agravat starea pacientului. Părinţii sportivului mai spun că în Spitalul din Timişoara, Alexandru a contactat un virus pulmonar.

Accidentul lui Grădinaru este cel de-al treilea de mare gravitate produs în rugby-ul românesc în ultimele trei decenii. În anii '80, un aruncător de greutate, Iordan, şi-a pierdut viaţa în timpul unui meci disputat pe stadionul „Olimpia" (se legitimase în echipa Dinamo), iar în 11 martie 2006 George Baltă a suferit o secţionare a coloanei vertebrale în urma căreia a rămas imobilizat în cărucior cu rotile. Alexandru Grădinaru va fi înmormântat sâmbătă, la Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite