Pas spre Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a făcut egal în Uruguay, scor 21-21, în barajul pentru CM. „Stejarii” au dominat prima parte a meciului de la Montevideo, însă accidentările şi câteva erori în apărare le-au permis sud-americanilor să egaleze.

Într-o partidă ce se anunţa dinainte ca fiind una de uzură, miza fiind calificarea la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, echipa României a acţionat după tiparele care au făcut-o faimoasă în urmă cu 30-40 de ani. Un joc pe înaintare, compartiment în care „Stejarii" erau superiori, alternat cu lovituri tactice de picior şi o defensivă organizată şi decisă.Deloc întâmplător, după primele 40 de minute România avea deja un avantaj liniştitor, 14-5, graţie eseului înscris de Alex Manta, în ultimul minut al reprizei, după o acţiune de atac colectivă, precum şi a celor trei lovituri de pedeapsă fructificate de Dănuţ Dumbravă (min. 21, 28 şi 31).

Avantajul ar fi putut să fie şi mai mare dacă oamenii lui Romeo Gontineac şi Steve McDowell n-ar fi fost surprinşi de o contră uruguayană, la capătul căreia aripa Leivas a culcat balonul în terenul nostru de ţintă în ciuda opoziţiei lui Cătălin Fercu. Cu toate că au fost incomodaţi de vremea caniculară de la Montevideo (32 de grade Celsius), „stejarii" au avut puterea să treacă şi peste accidentarea căpitanului Sorin Socol. Ei au scos un egal (21-21), prin eseul lui Bogdan Bălan, transformat de acelaşi Dumbravă, însă au tremurat serios pe final, când sud-americanii au presat (ei au câştigat repriza cu 16-7). În caz că va câştiga "barajul" cu Uruguay, România va evolua la Cupa Mondială din Noua Zeelandă în grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite