Sprijin din toată ţara pentru Alex Grădinaru, rugbystul care şi-a fracturat coloana cervicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 19 ani, braşoveanul Alexandru Bogdan Grădinaru se află internat în Spitalul de Urgenţă Timişoara, de aproape o lună. El a suferit o leziune medulară C4-C5 produsă ca urmare a unei luxaţii de corp vertebral cervical.

Accidentul nefericit s-a produs în timpul meciului dintre echipa la care activa Grădinaru, CSU "Aurel Vlaicu" Arad şi CSM Ştiinţa Baia Mare (7-22), din cadrul Diviziei Naţionale la rugby. Supus unei intervenţii chirurgicale complicate, care a durat câteva ore, sportivul este menţinut sub respiraţie artificială. De asemenea, el nu-şi poate mişca nici mâinile, nici picioarele...

Imediat, prietenii rugbystului au deschis un site unde postează zilnic informaţii despre starea lui de sănătate (www.alexandrugradinaru.com). De asemenea, au fost iniţiate tot felul de acţiuni prin care să se strângă fonduri necesare tratării, refacerii tânărului.

Braşoveanca Oana Roşu a creat un calendar cu imaginea lui Alex Grădinaru, fondurile adunate din vânzarea sa urmând a fi donate familiei acestuia. Componenţii echipei de rugby din care face parte şi Alex şi Liga Studenţilor de la Universitatea”Aurel Vlaicu” din Arad au amenajat un spaţiu la Expo Arad unde, de joi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00, se pot face donaţii. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în această duminică, în jurul orei 16.00,  la Carrefour Arad, unde va avea loc un concert Connect-R.

Deţinători ai titlului naţional, rugbyştii de la CSM Baia Mare au anunţat astăzi că au strâns 20.000 de lei pe care îi vor depune în contul deschis pentru sprijinirea jucătorului echipei din Arad. Ei şi-au donat primele de victorie de la meciul cu CSM Bucureşti, iar clubul a donat toţi banii proveniţi din vânzarea calendarelor cu echipa, la meciul cu MVT UAV Arad, la finalul săptămânii trecute.

Şi Federaţia Română de Rugby a precizat luni că banii proveniţi din vânzarea biletelor la etapa contând pentru Campionatul European de rugby în 7, care va fi organizată la Bucureşti, în 22 şi 23 mai, vor fi oferiţi familiei Grădinaru.

Unde se pot face donaţii:

Conturi deschise la BCR Agenţia Astra Orizont Braşov
Titular Cont: Grădinaru Mioara
CONT RON:
RO97RNCB0648048119910001
CONT EUR: RO70RNCB0648048119910002
CONT CAD: RO43RNCB0648048119910003
Cod Swift : RNCBROBU
BCR SA BD Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite