Noi antrenori la naţionala de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul francez al echipei naţionale de rugby a României, Serge Lairle, a fost înlocuit de Romeo Gontineac şi Steve McDowell, după ce acesta nu a dat niciun răspuns propunerii de prelungire a contractului său, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Astfel, Romeo Gontineac va fi antrenorul treisferturilor, în timp ce fostul campion mondial Steve McDowell se va ocupa de pregătirea pachetului de înaintare şi cei doi vor sta pentru prima dată pe banca tehnică a României la meciul din recalificări pentru Cupa Mondială, împotriva Ucrainei, care va avea loc la Kiev, în data de 22 mai. În funcţia de manager general va rămâne, în continuare, Robert Antonin, în vreme ce Pompilie Borş va ocupa, ca şi până acum, funcţia de manager administrativ.

Romeo Gontineac, în vârstă de 36 de ani, a strâns în cariera sa de jucător 76 de selecţii la echipa naţională, bifând şi patru prezenţe la Cupa Mondială (în anii 1995, 1999, 2003 şi 2007). În cariera sa a evoluat la echipele de club Paşcani, Cluj, South Western District (Africa de Sud), Grenoble, Pau şi Aurillac (toate Franţa).

Steve Mcdowell, născut în 27 august 1961, în Noua Zeelandă, a jucat pe postul de pilier şi a câştigat titlul de campion mondial, în 1987, la prima Cupă Mondială, cu echipa ţării sale. A participat la două Cupe Mondiale şi a adunat 86 de selecţii pentru "All Blacks". În cariera sa a jucat pentru echipele de club Auckland, Wellington şi Bay of Plenty, iar în 1987 a fost ales cel mai bun pilier din lume de către media şi experţi în rugby.

Steve McDowell a practicat şi judo, la care deţine centura neagră cu 3 dani, iar în 1980 s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Moscova, dar Noua Zeelandă a boicotat competiţia şi nu a participat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite