Naţionala Argentinei este poreclită din greşeală „pumele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ediţia din acest an a IRB Nations Cup, Argentina a venit cu selecţionata "Jaguars" (jaguarii), una alcătuită din speranţe. Interesant este că pe emblema federaţiei de rugby din ţara sud-americană apare chiar această felină şi că jucătorilor din prima reprezentativă li se spune "pume".

Acest lucru are o explicaţie: în anii ‘60, naţionala Argentinei a efectuat un turneu în Africa de Sud. După un meci, un ziarist local a întrebat ce animal este reprezentat pe emblemă. I s-a spus că este un jaguar. În drum spre redacţie jurnalistul a uitat despre ce era vorba. Şi a scris că emblema argentinienilor este... puma. Şi de atunci rugbyştilor sud-americani li s-a spus "pumele".

Tot unei confuzii a ziariştilor se datorează, din câte se pare, şi supranumele neozeelandezilor. În timpul turneului efectuat în Europa, în 1905 şi 1906, un jurnalist de la "Daily Mail" i-a poreclit "all backs" (toţi în spate) în semn de omagiu adus jucătorilor de treisferturi... Dintr-o eroare, în ziar a apărut "All Blacks", adică "toţi în negru". Iar acest supranume este folosit şi acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite