Jonah Lomu are nevoie de un nou transplant de rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jonah Lomu
Jonah Lomu

Fostul jucător de rugby Jonah Lomu a declarat că are nevoie de un nou transplant de rinichi şi a povestit că a slăbit 30 de kilograme din luna septembrie 2011, informează cotidianul As.

Lomu, în vârstă de 36 de ani, a fost spitalizat pentru câteva zile în septembrie 2011, la Auckland, iar acum a dezvăluit că face dializă 21 de ore în fiecare săptămână.

"Din păcate lucrurile nu merg mai bine, astfel că trrebuie să găsesc un donator", a declarat Lomu pentru presa din Noua Zeelandă.

Fostul internaţional a mai fost supus unui transplant de rinichi, în iulie 2004, la nouă ani după ce a fost diagnosticat cu sindrom nefrotic. El era spitalizat de la 23 septembrie la Auckland City Hospital.

Considerat primul "star" planetar din rugby, Jonah Lomu a participat la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, din 9 septembrie 2011.

Puternic (1,96 m, 115 kg) şi foarte rapid, el a marcat 37 de eseuri în 63 de selecţii, în perioada 1994 - 2002 în tricoul All Black şi a fost finalist al Cupei Mondiale din 1995. El deţine, alături de sud-africanul Bryan Habana, recordul de eseuri marcate la o singură ediţia a Cupei Mondiale (opt).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite