Război total între IRB şi Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporter All Blacks * Foto: Reuters
Suporter All Blacks * Foto: Reuters

Directorul executiv al IRB, Mike Miller, a declarat că "nimeni nu este de neînlocuit", ca răspuns la ameninţarea formulată de Noua Zeelandă privind posibila neparticipare a echipei naţionale la CM-2015, în cazul în care restricţiile comerciale impuse echipelor participante nu vor fi modificate.

"Are nevoie Cupa Mondială de All Blacks? Ar fi bine ca Noua Zeelandă să fie acolo", a declarat Mike Miller pentru postul neo-zeelandez de radio Radio Sport, după care a continuat: "Nimeni nu este de neînlocuit", informează AFP.

Directorul general al Federaţiei de Rugby din Noua Zeelandă (NZRU), Steve Tew, a declarat pe 28 septembrie că naţionala Noii Zeelande ar putea să nu participe la ediţia din 2015 a Cupei Mondiale, care va fi găzduită de Anglia, în cazul în care restricţiile comerciale impuse echipelor participante nu vor fi modificate.

Directorul a menţionat că NZRU pierde bani cu ocazia fiecărei ediţii a Cupei Mondiale, ca urmare a dispoziţiilor comerciale în vigoare. El a explicat că regulamentul International Rugby Board (IRB) penalizează marile echipe în anii în care se desfăşoară Cupa Mondială, deoarece calendarul lor de meciuri test este redus şi formaţiile nu sunt autorizate să aibă proprii sponsori.

Steve Tew a precizat că NZRU pierde peste 7,5 milioane de euro ca urmare a desfăşurării ediţiei din acest an a Cupei Mondiale, care este găzduită chiar de Noua Zeelandă.

"Tew este în consiliul International Rugby Board, el a fost implicat în toate deciziile pe care le-am luat în ultimii 5-6 ani. Deci, ştie ce se întâmplă", a mai spus Miller.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite