Gontineac schimbă lotul pentru Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După rezultatele nesatisfăcătoare de la IRB Nations Cup (locul cinci în urma a două eşecuri şi a unei victorii), antrenorul spune că va renunţa la câţiva titulari de drept. România trebuie să anunţe până la 1 iulie lotul de 30 de jucători pentru turneul final din Noua Zeelandă.

Cele două eşecuri înregistrate la IRB Nations Cup (cu Argentina Jaguars şi South Africa Kings) au tulburat puţin apele în sânul naţionalei cu doar două luni înaintea Cupei Mondiale. Pentru a remedia greşeliile, antrenorul Romeo Gontineac este decis să ia măsuri în viitorul apropiat.

Din cei 36 de jucători din actualul lot lărgit, şase vor rămâne acasă şi nimeni nu mai are postul asigurat. "Suntem trişti din cauza rezultatelor, dar nu trebuie să dramatizăm. Cert e că o parte din cei care se credeau că vor fi titulari la Cupa Mondială ar putea să aibă o surpriză neplăcută", a precizat Gontineac, care a participat ca jucător la patru ediţii ale CM. Printre cei care au avut evoluţii mai slabe se numără Calafeteanu, Vlaicu, Gal, Dimofte şi Raţiu.

 Până la 1 iulie, România trebuie să anunţe oficial lotul pentru Noua Zeelandă, ulterior fiind permise doar două modificări în caz de accidentări. "Mai avem o listă ascunsă cu 10-15 jucători, la care vom apela doar în cazul unor probleme medicale. Socol este un capitol încheiat, nu mai exista nicio şansă ca el să revină", a adăugat tehnicianul.

Forma fizică, principalul criteriu de selecţie

Gontineac a explicat şi de ce nu a aliniat o formulă standard la IRB Nations Cup. „Obiectivul nostru realist la Cupa Mondială este să învingem Georgia, dar nu putem sacrifica celelalte meciuri. Trebuie să avem aşadar jucători odihniţi în ultima partidă. Automat înseamnă că fiecare jucător trebuie să joace cam acelaşi număr de minute", a punctat tehnicianul.

„Stejarii" vor avea vacanţă până la 18 iulie, dar fiecare jucător are obligaţia să se prezinte cu acelaşi număr de kilograme pe care îl avea la testele fizice efectuate înainte de IRB Nations Cup.

Calendarul până la Cupa Mondială

18 iulie: reuniune la Bucureşti
19-31 iulie: pregătire la munte
1-15 august: pregătire pe litoral
20 august: Ucraina - România, restanţă din CEN
26 august: România - Portugalia, partidă de verificare

Meciurile din Noua Zeelandă

10 septembrie: Scoţia - România
17 septembrie: Argentina - România
24 septembrie: Anglia - România
28 septembrie: Georgia - România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite