Dramă în rugby/ Un internaţional român renunţă la sport la 25 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român Radu Băsălău (25 de ani) este nevoit să renunţe la rugby datorită unor probleme grave la coloană. Radu Băsălau a jucat pentru România în ultimul meci sustinut de naţionala noastră contra Tunisiei, la Buzău.

Considerat unul dintre cei mai puternici pilieri din campionatul intern, Radu Băsălău a practicat rugby-ul timp de 18 ani, fiind iniţiat în acest sport la vârsta de 7 ani la juniorii clubului Triumf.

A evoluat pentru Triumf si Metrorex (juniori), Steaua şi Arad (seniori). A câştigat 4 Cupe ale României şi 2 titluri de campion cu Steaua.

"După meciul cu Tunisia am început să simt furnicături la mâna dreaptă şi au început să îmi amorţească degetele. Am făcut un RMN şi a reieşit că aveam două vertebre deplasate. Doctorii mi-au spus că pot rămâne paralizat dacă mai joc", a dezvăluit rugbistul pentru frr.ro.

O operaţie este posibilă, dar ea costă mult, se poate face doar în străinătate şi este foarte riscantă. Chiar şi în cazul unei reuşite, şansele ca Radu să mai facă rugby de performanţă ar fi doar de maxim 20%. În acest context, fostul internaţional încearcă să treacă peste această suferinţă fizici şi pishică pentru a porni o nouă viaţă fără rugby.

"Sunt la Arad cu logodica mea. Avem o brutarie şi o ajut la administrarea acestei afaceri. Am obţinut un atestat de exploatare forestieră şi încerc să-mi deschid o afacere în industria lemnului. Mi-ar plăcea să antrenez. Aş face asta într-o bună zi, dar îmi este greu acum. Mă enervez şi nu pot să mă uit la meciuri. Mai ales că aveam multe de arătat şi aveam gânduri mari", a încheiat cu emoţie Băsălău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite