Dramă în rugby/Fostul căpitan al "Antilopelor" suferă de o boală gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul căpitan al echipei de rugby a Africii de Sud, Joost van der Westhuizen, are maladia Charcot şi nu ar mai avea de trăit decât între doi şi cinci ani, a anunţat, joi, cotidianul Beeld

Fostul jucător, în vârstă de 40 de ani, l-a consultat pe medicul Erik Pioro, un specialist de la spitalul din Cleveland (SUA), iar "acesta a confirmat că Joost suferă de scleroză laterală amiotrofică şi că are 80 la sută şanse de a trăi între doi şi cinci ani", a declarat neurologul Jody Pearl din Johannesburg.

Scleroza laterala amiotrofică, cunoscută şi ca boala Lou Gehrig în SUA, este o afecţiune neurodegenerativă incurabilă, ale cărei cauze exacte nu sunt cunoscute. Decesul survine în medie între doi şi cinci ani de la diagnostic, după ce boala provoacă paralize şi dificultăţi de a vorbi, merge sau respira.

Miticul jucător al Springboks, campion mondial în 1995 şi selecţionat de 89 de ori în naţională, a fost căpitan al echipei de nouă ori, în perioada 1999 - 2003.

După retragerea, el a devenit comentator la canalul Supersport, dar a fost demis în 2009, după ce un tabloid a publicat imagini video arătându-l când priza o substanţă albă de pe abdomenul unei femei blonde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite