La rugby, Georgia ne domină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruzinii din România spun că fotbalul şi rugby-ul sunt la fel de importante pentru ei. Georgienii sunt apreciaţi de tehnicienii români din Liga Naţională de rugby.

Cei mai reprezentativi sportivi gruzini care evoluează în România în prezent sunt cei cinci rugbişti de la Farul Constanţa: Bidzina Samkharadze, Yuri Natriashvili, Uchava Kachaber, Georgi Khoshitashvili şi Lasha Tavartkhiladze.

„Georgienii sunt băieţi muncitori, foarte serioşi şi cu mai multă disponibilitate la efort decât românii”, ne-a spus directorul executiv al Farului, Aurelian Arghir.

Dacă trei dintre rugbiştii gruzini ai Farului sunt plecaţi în turneul naţionalei din Scoţia, ceilalţi doi rămaşi în România, Khoshitashvili şi Tavartkhiladze, nu vor asista nici ei la amicalul cu România, deoarece echipa se află în plin sezon competiţional. „În Georgia, fotbalul şi rugby-ul sunt la fel de importante pentru suporteri”, ne-au spus cei doi rugbişti de la Farul.
Georgia, peste România

În ultimii ani, Georgia a cunoscut o ascensiune puternică. Dacă în anul 2004 se afla pe locul 20 în clasamentul International Rugby Board, acum se găseşte pe poziţia a 14-a. În schimb, România a căzut de pe locul 13 pe locul 17.

Aceste poziţii din clasament sunt reflectate şi în rezultatele întâlnirilor directe oficiale. Astfel, din 2002 şi până în 2006, „stejarii” au învins în fiecare din cele cinci partide. Din 2006 până în 2008, românii au pierdut ambele meciuri disputate împotriva gruzinilor. A fost 17-20 la Bucureşti şi 7-22 la Tblisi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite