Perpignan și Toniță au ieșit din lupta pentru titlu în Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu puțin timp, echipa franceză de rugby USA Perpignan, la care sunt legitimați internaționalii români Ovidiu Toniță și Marius Tincu, a fost învinsă clar (12-43), la Toulon. Acest eșec scoate gruparea catalană din lupta pentru titlul de campioană, titlu pe care l-a câștigat în 2009.

Cu Jonny Wilkinson în mare vervă, RC Toulon s-a revanșat astfel pentru eșecul suferit în sferturile de finală ale Cupei Europei. Fosta grupare a lui Radu Demian și Alin Petrache a înscris patru eseuri, prin Lamont (min. 39), Lovobalavu (min. 62), Auelua (min. 70) și Contepomi (min. 79), ultimul transformându-le pe ultimele trei - primul a fost concretizat de Jonny. Cu aceste încercări, Toulon a obținut și punctul bonus ofensiv.

Perpignan, în schimb, nu a reușit nicio încercare, toate punctele ei fiind obținute prin patru lovituri de pedeapsă fructificate de Porical (min. 8, 16, 22 și 47). Pentru finalista ediției trecute a campionatului a evoluat, ca titular, și Ovidiu Toniță - Marius Tincu, în schimb, nu s-a refăcut după o mai veche accidentare.

Aflată pe locul 9, cu 63 de puncte, USAP nu mai are șanse să se claseze între primele șase la sfârșitul sezonului regulat, ieșind astfel din lupta pentru titlul de campioană a Franței. Peste o săptămână (1 mai), Perpignan va juca în Anglia, cu Northampton, pentru calificarea în finala Cupei Europei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite