„Suntem războinici!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgianul de la Farul spune că face parte dintr-o naţiune de luptători şi le promite viaţă grea tricolorilor. „Stejarii“ întâlnesc azi, la Tbilisi, naţionala Georgiei în Cupa Europeană a Naţiunilor. Meciul nu este transmis în direct.

După înfrângerea suferită, pe teren propriu, în etapa trecută a Cupei Europene a Naţiunilor, 19-28 cu Rusia, naţionala României va întâlni azi reprezentativa similară a Georgiei. Ex-sovieticii au progresat mult în ultimii ani, ajungând în prezent pe locul 14 în lume.

Cheia succesului rugby-ului georgian este, fără îndoială, spiritul de luptă de care dau dovadă cei porecliţi “lelos” (n.r.: Lelo este un sport tradiţional georgian foarte asemănător cu rugby-ul).

Datorită calităţilor lor fizice şi a seriozităţii, gruzini au devenit foarte căutaţi în Europa, peste o sută de sportivi evoluând deja în Franţa.

„Rugby-ul este şansa noastră de a ne remarca“

Şi în România, la Farul Constanţa au ajuns cinci jucători: flanker-ul Lasha Tavartkiladzel, pilierul Giorgi Koshitashvili, Uchava Kakhaber, care joacă în linia a III-a, talonerul Iuri Natriashvili şi mijlocaşul la grămadă Bidzina Samkharadze, ultimii trei având şanse să facă parte din garnitura de start a meciului de azi.

Bidzina Samkharadze este cel mai titrat dintre toţi rugbiştii gruzini de la Farul, fiind singurul prezent în lotul Georgiei pentru  Cupa Mondială din 2007. Cel poreclit “Bibi” se va afla foarte probabil faţă în faţă cu coechipierul său de la echipa de club, Daniel Carpo. Pentru micuţul mijlocaş la gramadă nu există însă loc de amiciţii.

“Georgienii sunt o naţiune de luptători, iar noi rugbiştii formăm o echipă de războinici. Nu ne este frică de nimeni, chiar dacă Românie este destul de puternică. Aşa am fost învăţaţi de mici să fim. Pentru noi rugby-ul este şansa să ne facem remarcaţi în lume”, spune vedeta gruzinilor.

Antrenorul, demis dacă pierde!

Surse dn cadrul federaţiei ne-au dezvăluit că Ellis Mea­chen, selecţionerul României, ar putea fi demis dacă tricolorii vor pierde la Tbilisi. Cum România a fost învinsă în faţa Rusiei, în etapa trecută, scor 19-28, deşi victoria era obligatorie atmosfera s-a stricat în rândul “stejarilor”. Câţiva dintre membrii federaţiei au sugerat ca Mircea Paraschiv şi Marin Moţ, cei mai reputaţi tehnicieni români ai momentului, să preia naţionala înaintea meciului cu Georgia.

Echipele vor lupta şi pentru Cupa Antim Ivireanul. Trofeul a fost donat românilor de către suporterii georgieni, în 2002, în memoria sfântului georgian cu acelaşi nume. Conform înţelegerii dintre federaţii, trofeul se acordă la fiecare întâlnire, excepţie făcând doar jocurile din preliminariile sau din cadrul Cupei Mondiale. Acest gen de cupe este comun în lumea rugby-ului: Bledisloe Cup (Australia vs Noua Zeelandă) sau Calcutta Cup (Anglia vs Scoţia).

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite